Prey Predator logo

Prey recensie op Star van Disney Plus België

Prey recensie op Star van Disney Plus BelgiëPrey ***

Regie: Dan Trachtenberg (The Boys10 Cloverfield Lane)

Met Amber Midthunder, Dakota Beavers, Stormee Kipp, Michelle Thrush, Julian Black Antelope,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Beast, Frontier & Predator, tiens.

Het verhaal: Prey speelt zich 300 jaar geleden af in de Comanche Nation en is het verhaal van een jonge vrouw, Naru, een felle & zeer bekwame krijger. Ze is opgegroeid in de schaduw van enkele van de meest legendarische jagers die door de Great Plains zwerven, dus wanneer gevaar haar kamp bedreigt, gaat ze op pad om haar mensen te beschermen. De prooi die ze achtervolgt en uiteindelijk confronteert, blijkt een hoogontwikkeld buitenaards roofdier te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal, wat resulteert in een wrede en angstaanjagende confrontatie tussen de 2 tegenstanders.

Ons verdict: We gaan een nieuw tijdperk in, MoviePulpers. COVID-19 heeft de kassa’s van de internationale streamingdiensten sterk gespijsd en deze zijn met de daling van Netflix-gebruikers meer & meer aan het inzetten op kostenbesparing gezien vele bedrijfsleiders geloven dat de groei voorbij is. Verwacht dus dat er minder & minder films op streamingdiensten komen en dat de bioscoopreleases opnieuw naar 60 dagen zullen evolueren. Boe! Het nieuwe Prey uit de Predator-franchise door Dan Trachtenberg zal dus zowaar een rariteit worden op internationale streamingdiensten met enkel Netflix die de markt zal blijven uitdagen. Mid-budgetfilms op stream met een budget van zo’n 25 – 50 miljoen dollar zorgen immers niet voor genoeg groei in het aantal gebruikers op streamingdiensten en duren te lang om gereleasd te worden.

Predator Prey recensie op Star van Disney Plus België

Anyway, back to Prey! Prey heeft een leuke titel en een geslaagd concept om de Predator-franchise opnieuw te rebooten na het teleurstellende The Predator, maar it lacks ambition. Hoewel het ergens een ode brengt aan originele Predator van Arnold Schwarzenegger door meer man-to-man te gaan in zijn gevechten in de bossen van de Comanche en de gadgets van de nieuwe primitieve superalien een leuke add-on zijn aan de franchise, komt de film veel te traag op gang, kon de cut strakker en is het met zijn computer-effecten niet bloederig genoeg. We hadden liever gezien dat Prey meer de Apocalypto-toer op ging gaan, zeker gezien de mogelijkheden achter de betaalmuur van Star op Disney Plus en de reputatie van Trachtenberg met The Boys. Prey blijft wel zeer trouw aan de comics en laat ruimte voor meer als je kijkt naar de referentie van Raphael Adolini in de film. Mythologie wordt dus niet vergeten en zal fans blij houden. Tot slot is Prey zeker niet te lang, maar met zo’n slecht begin kan het moeilijk anders zijn. Bijten door de zure appel van de eerste 30 minuten is de boodschap, ondanks het feit dat het einde toch wel wat doorzichtig is en cliché wordt voor zijn tijd.

Kortom, regisseur Dan Trachtenberg  levert met Prey een solide Predator-vehikel af, maar anno 2022 is er meer nodig om een franchise in leven te houden met een slim idee & een kleine easter egg. Voor de liefhebbers van Predator nu te streamen op Star van Disney Plus België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.