Do Revenge recensie op Netflix België

Do Revenge recensie op Netflix BelgiëDo Revenge *** 1/2

Regie: Jennifer Kaytin Robinson (Love Life S1, Someone Great)

Met Camila Mendes, Maya Hawke, Ava Capri, Austin Abrams, Rish Shah, Talia Ryder, Jonathan Daviss, Paris Berelc, Alisha Boe, Maia Reficco, Sarah Michelle Gellar, Sophie Turner,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van A Simple Favor, Dead to Me & The Politician.

Het verhaal: Na een heimelijke ontmoeting slaan Drea & Eleanor de handen in elkaar om achter elkaars kwelgeesten aan te gaan. Do Revenge is een subversieve Hitchcock-achtige donkere comedy met de meest enge hoofdrolspelers ooit: tienermeisjes.

De cast van Do Revenge recensie op Netflix België

Ons verdict: *** pets, pets, pets *** Netflix krijgt rake klappen, MoviePulpers: Ze zijn niet meer de grootste van de wereld (aldus Disney als ze al hun streamingdiensten bij elkaar bundelen), de prijs is te hoog volgens gebruikers en om deze te drukken gaan ze tegen hun credo met Microsoft advertenties introduceren aan een 60 dollar CPM & de doorsnee blockbuster op Netflix krijgt niet meer dan 3 sterren. Ze teren momenteel op het succes van Stranger Things waar ze heuze plannen voor hebben om een cinematic universe te maken à la Marvel, maar ze kunnen het ook simpel houden. Ze kunnen de castleden die ze groot hebben gemaakt sinds 2015 in andere content plaatsen en laat dit nu datgene zijn waarmee ze bezig zijn met films zoals Do Revenge waarin 2 populaire IT-girls bij elkaar worden gebracht.

De cast van Do Revenge recensie op Netflix België

Netflix weet hoe het Generation Z moet paaien met hun content: Genderneutraal zijn, kansen geven voor LGBTQ+, vrouwen laten schitteren,… You know the drill… In dit woke-plaatje past Do Revenge volledig met regisseuse Jennifer Kaytin Robinson die een beetje de stijl van Paul Feig of Ryan Murphy overneemt, maar er wel een beter verhaal tegenover zet. OK, de plottwists zullen voer op social media zijn over hoe geloofwaardig ze wel zijn, maar je kan niet ontkennen dat Celeste Ballard & Jennifer Kaytin Robinson van een doordeweekse tienerrealiteit een entertainende & komische film maken waarin Hollywood-sterren Camila Mendes & Maya Hawke hun beste beentje voor zetten. Vooral het eerste deel van de film kijkt vlot, de ontknoping is spijtig genoeg wat minder vanwege het feit dat de speelduur onnodig opgepompt wordt tot bijna 2 uur (why, people?), maar het is sinds Unforgivable nog eens een Netflix-film waarvan we genoten op het niveau van een Dead to Me.

Kortom, met Do Revenge heeft Netflix weer een hit te pakken dankzij sterke vrouwen zoals Jennifer Kaytin Robinson, Camila Mendes & Maya Hawke.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.