The Woman King recensie

The Woman King recensieThe Woman King ***

Regie: Gina Prince-Bythewood (The Old Guard)

Met Voila Davis, John Boyega, Lashana Lynch, Hero Fiennes Tiffin, Sheila Atim, Thuso Mbedu, Jayme Lawson,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Black Panther & Frontier.

Het verhaal: The Woman King is het opmerkelijke verhaal van de Agojie, de volledig vrouwelijke eenheid van krijgers die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey in de jaren 1800 beschermde met vaardigheden en een felheid die de wereld nog nooit heeft gezien. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen volgt The Woman King de emotioneel epische reis van generaal Nanisca, terwijl ze de volgende generatie rekruten opleidt en klaarmaakt voor de strijd tegen een vijand die vastbesloten is hun manier van leven te vernietigen. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten…

Squad Assemble GIF by TIFF - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: De wereld zet zich schrap voor box office hit Black Panther Wakanda Forever vanwege Chadwick Boseman ons zo tragisch verliet nadat hij zichzelf op de kaart zetten als T’Challa in Black Panther. Wie zich ook op de kaart zette, waren de Dora Milaje, de vrouwelijke lijfwacht van Wakanda, die zelfs in Falcon & the Winter Soldier en The Avengers Endgame even de show steelde, maar wat velen vergaten, is dat Florence Kasumba & haar team eigenlijk gebaseerd zijn op de Dahomey Amazones die de hele schijnwerper op zich krijgen in The Woman King met o.m. Voila Davis, Lashana Lynch, Sheila Atim & Thuso Mbedu in de hoofdrol.

The Woman King GIF by Sony Pictures - Find & Share on GIPHY

De vergelijking met het vrouwelijk leger in het gewezen Afrikaanse land is niet voor niks, want vanaf de bakermat draagt The Woman King de legacy mee van de succesvolle Marvel-film en daar neemt het genoegen mee. Zijn plot, de editing & kostuums gaat niet echt verder dan Black Panther, terwijl de personages quasi dezelfde opbouw krijgen als deze van een stripboekverfilming. Regisseuse Gina Prince-Bythewood kiest net zoals Old Guard wel voor een tragere manier om haar verhaal te vertellen, maar de beelden boeten niet aan kwaliteit in met een haarscherp cinematografie & aardig stuntwerk. Met een speelduur van meer dan 2 uur is The Woman King uiteraard te lang en wordt het alles behalve episch. Spijtig, maar met een snelle cut had dit misschien wel een stevige verrassing kunnen zijn voor het najaar van filmjaar 2022.

Kortom, The Woman King draagt het blauwdruk van Black Panther. Behoorlijk werk van regisseuse Gina Prince-Bythewood ondanks zijn traag tempo.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter