Bones and All recensie

Bones and All recensieBones at All *

Regie: Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Suspiria, Call me nu your Name)

Met Taylor Russell, Timothée Chalamet, Mark Rylance, Michael Stuhlbarg, André Holland, Chloë Sevigny, David Gordon Green, Jessica Harper,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van On the Road.

Het verhaal: Bones and All is een verhaal over de eerste liefde tussen Maren, een jonge vrouw die leert overleven in de marge van de maatschappij, en Lee, een intense en rechteloze zwerver. Een odyssee van duizenden kilometers neemt hen mee door de binnenwegen, de verborgen doorgangen en de valdeuren van Ronald Reagans Amerika. Maar ondanks hun inspanningen leiden alle wegen terug naar hun angstaanjagende verleden en een laatste moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overleven.

Luca Guadagnino Smell GIF by Bones and All - Find & Share on GIPHY

 

Ons verdict: MoviePulpers, jullie weten hoe zeer we de controverse opzoeken bij MoviePulp.be in cinema, film, TV,  serie of stream, maar verrassend genoeg hebben wij met Bones and All van Italiaanse regisseur Luca Guadagnino onze limiet bereikt…

Timothee Chalamet Love GIF by Bones and All - Find & Share on GIPHY

Op Venetië won Bones and All de prijs voor Beste Regie & Beste Debuut van een Nieuwkomer. Terecht, want filmtechnisch zit de film goed in elkaar met een strakke cinematografie in een gevatte 80ies setting. De chemie tussen Timothée Chalamet & Taylor Russell zit snor en het acteerwerk van Mark Rylance is uitmuntend, want het jaagt je letterlijk de stuipen op het lijf. Maar bij ons gaat het om de hele context achter de film: Om je als regisseur uit te leven op een onderwerp zoals cannibalisme na het hele verhaal van Armie Hammer, toch een protégé van Luca Guadagnino na Call me by your Name die zich aan cannibalisme zou hebben gewaagd, vinden we wereldvreemd. Bovendien hebben we iets tegen het verheerlijken van taboes zoals het eten van mensenvlees dat we ons de vraag stellen waarom zoiets een forum krijgt? Sure, vampieren- & zombiefilms zijn er in geuren en kleuren, maar de manier waarop Bones and All is verfilmd, is zodanig realistisch dat het niet meer OK is. What’s next, het verheerlijken van kinderporno? Waar is de creatieve limiet?

Kortom, we zijn eindelijk in tijden gekomen waarin een titel zoals Bones and All niet in bioscopen hoeft te verschijnen. Te morbide voor ons, sorry.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter