Boston Strangler filmrecensie op Star van Disney Plus België

Boston Strangler *** 1/2

Regie: Matt Ruskin (Crown Heights)

Met Keira Knightley, Carrie Coon, Alessandro Nivola, Chris Cooper, David Dastmalchian, Morgan SpectorBill Camp,…

Speeltijd: 112

Ga kijken als je hield van 1985, Public Enemies & Black Mass.

Het verhaal: Loretta McLaughlin is een verslaggever voor de Record-American krant, die de eerste journalist wordt die de Boston Strangler-moorden in verband brengt. Terwijl de mysterieuze moordenaar steeds meer slachtoffers eist, probeert Loretta haar onderzoek voort te zetten samen met collega en vertrouwelinge Jean Cole, maar het duo wordt belemmerd door het ongebreidelde seksisme van die tijd. Desalniettemin zetten McLaughlin en Cole dapper het verhaal voort met groot persoonlijk risico, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten in hun zoektocht naar de waarheid.

Carrie Coon & Keira Knightley in Boston Strangler recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, of we nu willen of niet… True Crime is een dikke hit op streamingdiensten. Dat werd onlangs nog eens pijnlijk duidelijk met de Netflix-serie Dahmer die topplaatsen opnam in hun top 10 series aller tijde zonder een bijdrage van ons op één of andere manier, maar ook Streamz blijft komen met hun Vlaamse True Crime-afleveringen en het recente 1985 over de Bende van Nijvel op VRT Max mag je ook aan het genre toevoegen. Het feit dat we niet altijd recensies schrijven over het genre zal de kritische MoviePulp.be-bezoeker al wel hebben doen vermoeden dat wij er niet altijd fan van zijn. Ze geven vaak de seriemoordenaar iets teveel een podium om valselijk te schijnen zonder meer informatie erbij te schenken over de context of de omstandigheden. In onze ogen hoort het dan ook op de brandstapel bij dat andere vreselijke genre: de detectieve thriller of whodunnit.

Keira Knightley in Boston Strangler recensie op Star van Disney Plus België

Dat gezegd zijnde, zijn we blij dat we Boston Strangler toch een kans hebben gegeven. Keira Knightley heeft ons laatst nog verbaasd met Official Secrets en doet dit opnieuw met Boston Strangler. Samen met Carrie Coon brengt ze een interessant verhaal vanuit het perspectief van een vrouwelijke journaliste. Een verhaal dat mooi uitgewerkt wordt door schrijver/regisseur Matt Ruskin en dat ons bovendien weer wat doet bijleren over de Amerikaanse geschiedenis in Boston. De cinematografie is heerlijk grauw en leunt aan tegen gangster-verfilmingen zoals Black Mass of Public Enemies zonder volledig op te gaan in het maffiagenre door contact houden met een Spotlight of She Said. Tot slot is de speelduur van Boston Strangler ideaal met iets meer dan 100 minuten kijkplezier.

Kortom, Boston Strangler is true crime zoals het hoort: maatschappelijk relevant & mysterieus met een adequaat & mooi snuitje zoals Keira Knightley. Nu beschikbaar op Star van Disney Plus België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.