Dungeons & Dragons Honor Among Thieves filmrecensie

Dungeons & Dragons Honor Among Thieves filmrecensieDungeons & Dragons Honor Among Thieves **

Regie: Jonathan Goldstein & John Francis Daley (Game Night, Vacation)

Met Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head, Hugh Grant,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Warcraft & Monster Hunter.


Het verhaal: Een knappe dief en een groep onwaarschijnlijke avonturiers beginnen aan een epische overval om een verloren relikwie terug te vinden. Maar het gaat goed fout wanneer ze de toorn van enkele wraakzuchtige mensen over zich heen krijgen.

Honor Among Thieves GIF by Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, films van games zijn big business geworden. Voor een lange tijd heerste er een vloek op dit soort van voornamelijk blockbusters, gezien er zoveel slechte uitvoeringen waren en fans argwanend waren om hun favoriete computerspel op het witte doek te zien. Inmiddels zijn er toch al wat goede pogingen geweest, vooral dan The Last of Us dit jaar waarmee de vloek over het genre officieel van de baan is. Echter zijn niet alleen maar computer-games een focuspunt, de populaire boardgames krijgen ook steeds meer aandacht (kijk maar naar Stranger Things), dus het mag niet verbazen dat de rijke wereld van de legendarische role-playing game Dungeons & Dragons voor het eerste leven krijgt op het grote doek.

Chris Pine GIF by Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - Find & Share on GIPHY

De Dungeons & Dragons-verfilming is een waar Hollywood gebeuren. Geheel onverwacht schakelen Jonathan Goldstein & John Francis Daley over op snappy comebacks als humoristische element en  maken ze er een CGI-spektakel van in de hoop de DnD-fans te paaien. Het hele fangebeuren wordt weliswaar snel een doorn in het oog, gezien het niet ver genoeg zal gaan voor boardgamers maar volledig onbegrijpelijk is voor kijkers zoals ons zonder enige achtergrond. Bovendien worden de special effects al snel lachwekkend tot op een punt dat ze de regisseurs beter hun werk hadden laten doen zoals bij Game Night. De speelduur van meer dan 2 uur helpt de film ook niet. De hele cast met namen zoals Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman & Hugh Grant maakt zich tot slot ronduit belachelijk.

Kortom, spelen die de Hollywood treatment krijgen, komen nooit goed uit de hoek en dat is met Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves niet anders. Verwaarloosbaar.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter