AIR recensie op Amazon Prime Video

AIR 2023 filmrecensieAIR ****

Regie: Ben Affleck (Argo)

Met Matt Damon, Jason Bateman, Ben Affleck, Chris MessinaMarlon Wayans, Chris Tucker, Viola Davis,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van King Richard, The Last Dance & Le Mans ’66.


Het verhaal: AIR onthult de ongelooflijke baanbrekende samenwerking tussen de toenmalige groentje Michael Jordan en de jonge basketbaldivisie van Nike, die met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur.

Ben Affleck in AIR filmrecensie

Ons verdict: MoviePulpers, die Batman-film van Ben Affleck is er spijtig genoeg nooit gekomen wegens teveel druk, alcoholproblemen & studio politics, maar wat zijn we blij dat de wederhelft van Bennifer terug is van weggeweest. Met The Last Duel had hij al een meerwaardefilm beet die spijtig genoeg geen potten brak na de coronacrisis, maar hij hoopt nu opnieuw publiek te lokken samen met zijn Good Will Hunting-maatje Matt Damon in het verhaal achter het sportmerk AIR Jordan van Nike.

Matt Damon in AIR 2023 filmrecensie

Eén ding is bij het begin meteen duidelijk: AIR schiet ons terug naar de jaren ’80, want het krioelt in de eerste minuten van de referenties naar de tijden waarin de founders van deze blog geboren werden. Denk aan Coca Cola, Atari, Eye of the Tiger, MTV, Converse, A-Team, Wrestlemania, New Wave tracksuits en meer. Alright! Maar eens je een tijdje in de film zit, wordt er ook iets anders duidelijk: AIR is vooral een must-see voor iedere marketeer & sales persoon out there. Met die sterke 80ies start geraak je immers meteen pumped dankzij Dire Straits’ Sultan of Swings om de story behind de sneakers die de naam van basketlegende Michael Jordan dragen, te ontdekken. Het underdog-verhaal van Nike binnen de basketbalsport kan op bijval rekenen van de kijker dankzij een schitterende vertolking door steracteur Matt Damon die in de rol van Sonny Vaccaro de film quasi op zijn schouders draagt dankzij ondersteuning door Jason Bateman, Ben Affleck, Chris MessinaMarlon Wayans, Chris Tucker & Viola Davis. AIR laat op dat vlak terugdenken aan King Richard waardoor wij al meteen Oscar-kansen zien voor de film, maar nog meer op Le Mans ’66 vanwege zijn enscenering & cinematografie. De jaren stilletjes worden op deze manier wel wat op één hoopje gegooid, maar goed, it does its thing waarbij je ons niet hoort klagen. AIR heeft een niet al te beste editing, maar het doet wel stevig terugdenken aan Argo waarvan velen blij zullen zijn dat het terug is van weggeweest. Tot slot is de muziekkeuze om van te smullen van begin tot einde.

Kortom, Ben Affleck is helemaal terug als regisseur met AIR, één van de films van het jaar die je nu al kan streamen op Amazon Prime Video. Doen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter