Vlaamse film Skunk bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Film Festival

Skunk, de 4de langspeelfilm van Koen Mortier (Engel, Voices of Liberation), is bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Film Festival. Dat werd dit weekend bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in hoofdstad van Estland. Het Tallinn Black Nights Film Festival is het belangrijkste internationale filmfestival in de Baltische staten en een van de belangrijkste afspraken voor de internationale filmindustrie in Noord-Europa.

De 3-koppige jury over hun keuze: “Wij waren onder de indruk van deze intense film, die ons nog lang zal bijblijven. Het schijnt een licht op het fysieke en mentale leed van zoveel kinderen, die helaas vaak voor ons verborgen blijft. Bedankt voor het maken van deze authentieke en beklijvende film.”

Skunk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol in Skunk wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft (De Premier, Cruise Control), Boris Van Severen (Een Goed Jaar, Arcadia), Natali Broods (Deja-Vu, Facades), Colin Van Eeckhout (die met zijn band Amenra tevens de muziek verzorgde) & Sarah Vandeursen.

“Ik ben enorm blij met dit mooie begin voor Skunk. Het is een hele eer dat jongeren deze film hebben gekozen als de beste van hun competitie en ik ben dan ook enorm fier op het resultaat van de straffe cast en de hele ploeg.” aldus regisseur Koen Mortier

Skunk speelt vanaf 28 februari 2024 in Belgische bioscopen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter