EuroVision Song Contest: The Story of Fire Saga recensie op Netflix België

EuroVision Sony Contest: The Story of Fire Saga recensie op Netflix BelgiëEuroVision Sony Contest: The Story of Fire Saga ** 1/2

Regie: David Dobkin (Shanghai Knights, Change-Up)

Met Will Ferrell, Rachel McAdams, Pierce Brosnan, Dan Stevens, Ólafur Darri Ólafsson, Johannes Haukur Johannesson, Demi Lovato, Natasia Demetriou,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van de Mamma Mia!-franchise & andere Will Ferrell-vehikels zoals Blades of Glory & Downhill.

Het verhaal: Lars & Sigrit weten het al sinds kleinsaf: Ze zijn geboren voor The EuroVision Song Contest. Ook al ziet de rest van de wereld dat anders. Maar door het samenkomen van omstandigheden wordt hun droom misschien wel werkelijkheid.

Will Ferrell & Rachel McAdams in EuroVision Song Contest: The Story of Fire Saga recensie op Netflix België

Ons verdict: Zucht. Af en toe is het ook niet spannend op Netflix als je de app opengooit op vrijdagochtend en ziet dat je vanavond voldoening moet vinden met de nieuwe samenwerking tussen Will Ferrell & Rachel McAdams voor een film rond de EuroVision Song Contest.

Toegegeven, als je geen fan van EuroVisie bent, dan stelt deze film sowieso niet veel voor, maar een productie met Will Ferrell is vergelijkbaar met een film door Adam Sandler. Je weet wat je krijgt: Snel en hapklaar (leed)vermaak in een aanvaardbaar jasje, toegankelijk voor de hele familie. EuroVision Sony Contest: The Story of Fire Saga is niet anders, hoewel we verbaasd zijn van de beelden in hoge kwaliteit voor deze productie en de lijst met A-namen zoals Pierce Brosnan, Dan Stevens, Ólafur Darri Ólafsson, Johannes Haukur Johannesson & Demi Lovato naast McAdams & Ferrell. We moeten ook eerlijk zijn tegenover onze MoviePulp-community, want we geraakten simpelweg niet voorbij de helft van de film, omdat het vooral een beetje hetzelfde liedje is keer op keer.  EuroVision Sony Contest: The Story of Fire Saga is op dat vlak niet anders dan pakweg een Blade of Glory of binnenkort Downhill. Dus op het vlak van originaliteit breekt het geen potten bij onze redactie waardoor onze interesse verdampte als sneeuw voor de zon. Tot slot konden we de fijne referenties naar deelnames van EuroSong wel pruimen met o.m. Salvador Sobral’s Amar Pelos Dois.

Kortom, EuroVisie-fans kregen een matige COVID-editie van de Song Contest dit jaar vanwege corona en komen daarbij aan hun trekken met EuroVision Sony Contest: The Story of Fire Saga op Netflix België. Ons interesseerde het geen knijt ondanks de hoge kwaliteit. Voor de Mamma Mia!-liefhebbers!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter