Franchise: Christopher Nolan

Regisseur Christopher Nolan vraagt om bioscoopervaring te redden

Regisseur Christopher Nolan vraagt om bioscoopervaring te redden

Regisseur Christopher Nolan, de man achter Interstellar, Inception, Dunkirk & The Dark Knight-films, heeft in een open brief aan The Washington Post gevraagd aan de globale wereldbevolking om de bioscoopervaring zoveel mogelijk te vrijwaren. In een emotioneel pleidooi vraagt hij om het sociale leven achter de cinema in stand te houden en rekening te houden met de vele mensen die werken voor de filmindustrie, zowel voor, tussen als na de camera. De hele coronaviruscrisis heeft Hollywood en de gehele filmindustrie in zijn greep waardoor heel wat mensen voor de eerste keer noodgedwongen zijn om films & series te streamen van thuis uit. Iets wat sowieso al gebeurde met het succes van Netflix, maar vele Amerikaanse filmstudio’s experimenteren nu ook met vroegere VOD-releases in de hoop hun omzet te kunnen redden. Zijn opiniestuk kan je hier lezen.

Komt Daniel Craig terug als James Bond dankzij Christopher Nolan?

Komt Daniel Craig terug als James Bond dankzij Christopher Nolan?

Nu Dunkirk stil aan de bioscopen binnenkomt, is het tijd voor nieuwe speculatie rond Nolan’s nieuwste filmproject. En daar kijken we altijd met haviksogen naaruit! Christopher Nolan heeft altijd een boontje gehad voor de 007-franchise en recente geruchten gaan de ronde dat hij voor de zoveelste keer in gesprek is met de familie Broccoli (Albert R. Broccoli in het verleden) & Michael G. Wilson om de 25ste James Bond-film te maken. Als dat zo is, zou het wel eens goed kunnen dat Daniel Craig terugkomt als James Bond! Producer Barbara Broccoli zou eveneens achter de coulissen aan het werken zijn om Adele terug aan boord te krijgen om de soundtrack van Bond 25 te voorzien, aldus The Mirror. Krijgen we een nieuwe James Bond-film die terug het legendarische werk vanuit het verleden weerspiegelt? De James Bond-franchise bracht al meer dan 2,11 miljard dollar op in de Verenigde Staten met Skyfall die maar liefst 1,10 miljard dollar opbracht over de hele wereld. Het zou de 5de film worden van Daniel Craig als James Bond en dat zet hem boven Pierce Brosnan (4) & net na Sean Connery (6) & Roger Moore (7). Sorry, Idris Elba

Lees verder Komt Daniel Craig terug als James Bond dankzij Christopher Nolan?


Gaat Christopher Nolan Operatie Dynamo uit WOII verfilmen?

Portret van regisseur Christopher Nolan

De Franse Krant La Voix Du Nord meent te weten wat het volgende filmproject van regisseur Christopher Nolan is. De maker van o.m. The Dark Knight, Inception & Interstellar is samen met zijn broer Jonathan Nolan meermaals gesignaleerd in Duinkerke nabij de Belgische grens. Blijkbaar heeft de regisseur zijn zinnen gezet op een WOII-verhaal met als basis Operatie Dynamo, een operatie in 1940 waarbij maar liefst 340.000 troepen vanuit Frankrijk naar Groot-Brittannië werden overgebracht. Het nieuws is nog niet bevestigd, maar de speculaties doen alleszins de ronde wat de nieuwe film van Christopher Nolan zal zijn in de zomer van 2017 (21 juli 2017). We zijn bij MoviePulp.be benieuwd of Christopher Nolan de prestatie van Steven Spielberg met Saving Private Ryan kan overtreffen!

UPDATE: Variety heeft het nieuws bevestigd en de film krijgt waarschijnlijk de titel Dunkirk mee. De cast is nog niet geselecteerd, maar de volgende namen worden genoemd in het casting process: Mark Rylance, Kenneth Branagh & Tom Hardy. Ook is er een plek voor een jonge knaap in de hoofdrol waarvoor momenteel audities worden gedaan in Londen.