Honest Thief recensie

Honest Thief recensieHonest Thief ***

Regie: Mark Williams (A Family Man)

Met Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Osmani Rodriguez,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Line of Duty & andere actiefilms met Liam Neeson zoals Unknown.

Het verhaal: Tom is een beruchte bankovervaller die nog nooit tegen de lamp is gelopen. Nadat hij Annie heeft leren kennen wil hij niet dat zijn relatie op leugens gebaseerd is en beslist hij om in het reine te komen met zijn verleden. Maar wanneer hij de FBI belt om te bekennen en een deal te bepleiten wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan de jonge agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij willen Toms’ gestolen geld echter zelf bijhouden. Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het de vraag is wie de echte dieven zijn.

Liam Neeson in Honest Thief recensie

Ons verdict: De coronacrisis doet rare dingen met een mens, zo ook met acteur Liam Neeson. De Noord-Ierse acteur is inmiddels 68 jaar oud en wil graag op zijn leeftijd wat af van het actiegenre. Niet geheel onbegrijpelijk en met rollen zoals Silence, Secret Man – Mark Felt & Schindler’s List gaat het hem ook goed af. Maar regisseurs willen hem kost wat kost terug in zijn actierol, want in crisistijden is er niets beter volgens investeerders om te investeren in content dat heeft gewerkt.

Insert Honest Thief, waarin Liam Neeson een eerlijke dief speelt en voor de zoveelste keer de goedaardige protagonist speelt zoals hij dit reeds deed voor Luc Besson in Taken. Regisseur Mark Williams maakt er verder niets speciaal van met een scenario dat niet uitblinkt en supporting cast zoals Kate Walsh & Jai Courtney die er niet uit springt. Het voelt met momenten vooral aan als een kopie van Line of Duty zonder frisse & jeugdige elementen dan. Op zich entertainende content, maar in tijden van COVID-19 waar je een mondmasker moet dragen en geen eten of drinken mag meenemen, wil je voor dit soort films niet speciaal naar de bioscoop gaan.

Kortom, met Honest Thief is Liam Neeson terug van vakantie in het actiegenre, maar het is duidelijk dat die er niet teveel zin in heeft. Vanaf deze week te zien in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter