Stowaway recensie op Netflix België

xxxxStowaway ***

Regie: Joe Penna (Arctic)

Met Toni Collette, Anna KendrickDaniel Dae Kim, Shamier Anderson,… 

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van The Martian, Gravity & Away.

Het verhaal: Tijdens een missie naar Mars veroorzaakt een onvrijwillige verstekeling per ongeluk ernstige schade aan de toeleveringssystemen van het ruimteschip. Als de voorraden slinken en er fatale gevolgen dreigen, moet de crew een loodzware beslissing nemen.

De cast van Stowaway Netflix recensie

Ons verdict: Netflix heeft de laatste tijd heel wat van zijn films een dag eerder gelanceerd voor vrijdag, de typische dag dat het zijn films voor het weekend lanceert, hoofdzakelijk omdat het zijn vrijdag graag wil houden voor grotere series (morgen is het nl. aan Shadow & Bone). Love and Monsters ging Stowaway al voor tijdens de paasvakantie. Een nieuwe trend van het bedrijf uit Los Gates? 

Stowaway heeft een mooie cast met namen zoals Toni Collette, Anna Kendrick & Daniel Dae Kim in de hoofdrol, waarvan iedereen acteert zoals het hoort, maar laatstgenoemde vooral de show steelt in de Netflix-film. De cast levert op dat vlak een gelijkaardige prestatie als LIFE af dat eveneens de focus op 4 castleden had. Regisseur Joe Penna neemt echter het voorbeeld van Gravity, The Martian & Away door zich meer te richten op het realistische aspect van survival in space in plaats van de irrealistische actie dat meer voorkomt in het science fiction genre. Het is een domein dat de gewezen Braziliaanse YouTuber graag aanboord met o.m. zijn alternatieve bioscoophit Arctic en qua opbouw & structuur bewandelt Stowaway quasi hetzelfde pad. Dat betekent ook dat het begin wat aan de trage kant is, maar Stowaway voert tegenover Arctic het tempo in het algemeen nooit hoog op. Dat maakt Stowaway alles behalve een aanrader, omdat er in sé buiten het hele filosofische debat van wie je uiteindelijk gaat kiezen om te redden, niet veel gebeurd. Enkel het slot deed ons wat op het punt van onze stoel komen, maar dan zijn we al bijna anderhalf uur verveling verder. Dat wil niet zeggen dat de special effects niet goed zijn, want deze zijn zoals quasi alle Netflix-producties in de ruimte van goed niveau. 

Kortom, Stowaway is een productie op maat van de populaire streamingdienst, maar het deed ons hart niet harder kloppen. Voor de SpaceX-liefhebbers die graag willen overleven in de ruimte!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter