The Father recensie

The Father recensieThe Father ** 1/2

Regie: Florian Zeller

Met Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams, Mark Gatiss,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Fences, Falling & Black Bird.


Het verhaal: Anthony wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne. Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in twijfel te trekken. Maar ook zijn geestelijke gezondheid en zelfs de reële wereld worden overpeinsd.

Anthony Hopkins in The Father recensie

Ons verdict: The Father deed heel wat stof opwaaien tijdens de voorbije Oscaruitreiking. Anthony Hopkins mocht de prijs voor Beste Acteur in handen nemen, maar deze was zo verrast gezien hij zelf liever de familie van de overleden Chadwick Boseman het beeldje zag krijgen.

Met operamuziek toont The Father al van de eerste minuten dat het een hautaine productie zal worden. Dat vertekent The Father al meteen, want net zoals Fences voelt het zeer staged aan, alsof je naar een theaterstuk aan het kijken bent op een filmrol. Vreselijk. Maar goed, het format ontleent zich wel mooi aan het thema van Alzheimer & dementie en laat dit nu net de troef zijn van The Father. Als kijker krijg je duidelijk inzicht in hoe de wereld van een ouderwordende persoon eruit ziet. Goed werk van regisseur & debutant Florian Zeller! Vernieuwend kan je het ook niet noemen, gezien de beelden, cinematografie, dialogen & silhouettes quasi een kopie zijn van het recente Falling door Viggo Mortensen. Tot slot is The Father met zijn speelduur van rond de 100 minuten goed om uit te kijken, maar Anthony Hopkins heeft al beter rollen in zijn leven gespeeld. Het blijft een rare keuze van The Academy in 2021.

Kortom, The Father is de film van het moment om nu te zien in Belgische bioscopen, maar het wist ons niet echt te overtuigen ondanks de Oscar van Anthony Hopkins.

THE FATHER | Official Trailer (2020)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.