Space Jam 2 logo

Dit zijn de Vlaamse stemmen van Space Jam 2: Een Nieuw Begin

Warner Bros. Discovery strikken interessant namen als Vlaamse stemmencast voor het nieuwe Space Jam 2. Basketbalatleten Ann Wauters & Jean-Marc Mwema mogen stemmen dubben voor Space Jam: Een Nieuw Begin, maar ook Sven De Ridder, Olga Leyers, Alex Agnew & Guga Baul doen de revu.

De Belgische basketbalspelers Ann Wauters & Jean-Marc Mwema zijn een deel van de Good Squad, de slechterikken die het opnemen tegen de Looney Tunes met LeBron James al koploper. Ann en Jean-Marc worden in de Goon Squad bijgestaan door sportanker Aster Nzeyimana, in de rol van ‘Chronos’, een speler die zich ontpopt tot de snelste speler van de hele ploeg.

Stand-Up comedians Guga Baúl (Viva Boma!), Kamal Kharmach & Alex Agnew (Be Careful what you Wish For, Angry Birds 2) maken samen met Olga Leyers (De Smurfen en het Verloren Dorp) & Sven De Ridder (Red Sandra, Torpedo, Pieter Konijn 2) deel uit van de Tune Squad. Zij spreken de stemmen in van Bugs Bunny (Guga Baul), Speedy Gonzales (Kamal Kharmach), Yosemite Sam, Lola Bunny (Olga Leyers) & Daffy Duck (Sven De Ridder). Naast al deze talenten zijn er nog heel wat toppers met o.aLize Feryn (Beau Sejour S2, Glad IJs), Tatyana Beloy (De Collega’s 2.0), Tanja Van Der Sanden (BenX, De Leeuw van Vlaanderen) & reporter Dennis Xhaët.

Ontdek hier de aankondiging van de Vlaamse stemmencast voor Space Jam: A New Legacy:

Quotes van de meest opvallende namen uit de Vlaamse stemmencast van Space Jam 2 kan je onderaan lezen. We beginnen met Jean-Marc Mwema, de vriend van Vlaamse filmkenner & social media influencer Britt Valkenborghs die speelt bij BC Oostende & de Belgian Lions en vertolkt de rol van The Brow:

“Het is altijd mijn droom geweest om een stem in te spreken in een animatiefilm. ‘Space Jam: Een Nieuw Begin’ is voor mij de ultieme film gezien de link naar basketbal”. Jean-Marc won zonet voor de 5de keer opeenvolgend het Belgisch kampioenschap met zijn ploeg Oostende.

Ann Wauters, kapitein van de Belgian Cats die momenteel nog speelt op het EK Basketbal voor de vrouwen , spreekt de stem in van White Mamba. Ze vervulde de opdracht met een aanstekelijk enthousiasme:

“Ik vond het een geweldige ervaring om de rol van White Mamba in te spreken. Bovendien wordt dezelfde rol in de Engelse versie vertolkt door een WNBA speelster waarmee ik nog in Ekatingburg in 2014 heb samengespeeld en daarnaast nog ontelbare keren tegen heb gespeeld. Het is super spannend om hetzelfde personage in te spreken!” Ann heeft de Euro League vier keer gewonnen en is in die league recordhoudster in drie verschillende categorieën.

Ook een woordje uitleg van stemregisseur Sven De Ridder:

“Voor mij waren de Looney Tunes letterlijk mijn kindertijd. Het was dan ook een bucket list-moment toen ik werd uitgenodigd om de Vlaamse dub versie van de nieuwe film te regisseren. Maar … ik had nog één wens: Daffy Duck! Ik heb sinds mijn kindertijd alles over deze sympathieke eend verzameld. Het inspreken van Daffy betekent dus opnieuw een groot afgevinkt vakje op diezelfde bucketlist.”

SYNOPSIS: Welcome to the Jam! Lebron James beleeft een wild avontuur samen met Looney Tunes-legende Bugs Bunny in “Space Jam: A New Legacy”, een animatie/live-action-film van regisseur Malcolm D. Lee en een creatief team met daarin Ryan Coogler en Maverick Carter. Deze knotsgekke samensmelting van twee werelden laat zien hoeveel sommige ouders overhebben voor hun kinderen. LeBron wordt samen met zijn jonge zoon Dom gevangengezet in een digitale wereld door een valse AI (artificiële intelligentie). Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de chaotische bende een basketbalwedstrijd wint van de digitale kampioenen van de AI. De Tunes nemen het op tegen de Goons, een team van ongekend sterke profspelers. Nog nooit heeft er voor LeBron zoveel op het spel gestaan. Het is een wedstrijd die bepalend is voor de band met zijn zoon en die bewijst hoe belangrijk het is om jezelf te blijven. De Tunes gaan tegen alle regels in en maken optimaal gebruik van hun unieke talenten. Door het spelletje op hun eigen manier te spelen, weten ze zelfs “King” James te verrassen.

Space Jam: Een Nieuw Begin is vanaf 14 juli 2021 te zien in Belgische bioscopen in zowel een Vlaamse als Engelse versie


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter