Kate recensie op Netflix België

Kate Netflix recensieKate *** 1/2

Regie: Cedric Nicolas-Troyan (Huntsman: Winter’s War)

Met Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Miku Martineau, Michiel Huisman, Tadanobu Asano, Jun Kunimura, Kazuya Tanabe,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Gunpowder Milkshake, Polar, AVA, Hanna & Only God Forgives.


Het verhaal: Nadat ze vergiftigd werd met Polonium-204, heeft een meedogenloze crimineel nog geen 24 uur om wraak te nemen op haar vijanden. Terwijl ze dat doet, vormt ze een onverwachte band met de dochter van een van haar eerdere slachtoffers.

Elizabeth Winstead in Kate recensie op Netflix België

Ons verdict: Een nieuw seizoen, een nieuwe tandenborstel? Een nieuwe vrijdag, nieuwe content op stream, ja! Yes, het is weer het einde van de werk- & schoolweek en dat betekent streamen op Netflix met deze keer Elizabeth Winstead als actieheldin Kate die de schermen van onze digitale toestellen mag bevuilen (yay, Rated R!). Maar MoviePulpers, dat is niet voor iedereen zo in de wereld. Dan hebben we het vooral over China & Hong Kong die vanwege de ideeën van Xi Jinping & de Chinese communistische partij een stuk minder mogen gamen vanaf nu, maar ook kijken naar Netflix is uit den boze en we zijn er zeker van dat heel wat Chinese tieners & jongvolwassenen dit weekend ook liever naar Kate zouden zien…

Kate surft voort op de populaire Japanse popcultuur met manga op wolkenkrabbers, knalharde (geslaagde) K-Pop, over-the-top The Bride-vibes in een roze Pussy Wagon & een heleboel neon die de context van de actiefilm met Mary Elizabeth Winstead zijn. Waar ze de excentrieke Aziatische millenials à la Miku Martineau & Miyavi vandaan halen, is ons ook een groot vraagteken, maar het werkt in Kate en geeft de Netflix-film net iets meer om op niveau van een Gunpowder Milkshake te komen zonder de nodige starpower uit Hollywood. Alleen mogen we deze film als Belg effectief zien op Netflix zonder meerprijs! Kate is ook geslaagd in zijn bloederige KNT-beelden, want ondanks het feit dat het opnieuw wat commercieel computergeanimeerd is, zijn de scènes echt wel goed uitgevoerd. Alsook is het camerawerk tijdens de vechtchoreografie om van te smullen. Franse regisseur Cedric Nicolas-Troyan toont na Huntsman: Winter’s War opnieuw dat hij wat in zijn mars heeft en dat heeft de Franse cinema wel nodig naar het overlijden van acteericoon Jean-Paul Belmondo de voorbije week. Tot slot had Kate een erg sterke franchise kunnen worden, mocht het zijn laatste 30 minuten niet zijn ingegaan, maar goed. Het einde kan je niet altijd liggen als de speelduur op punt is.

Kortom, de vrijdagavondfilm-traditie van Netflix wordt deze week verder gezet met Kate. Een meer dan behoorlijke actiefilm om te kijken op stream.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter