Ook Dealer van Jeroen Perceval gaat internationaal op Amerikaanse Fantastic Fest in Austin

Dealer komt vanaf 10 november 2021 naar Belgische bioscopen

Na Red Sandra gaat ook Dealer internationaal, MoviePulpers! Dealer, de debuutfilm van acteur Jeroen Perceval (Tabula Rasa, Rundskop, Bende van Jan de Lichte), is geselecteerd voor het prestigieuze Amerikaanse Fantastic Fest in Austin, Texas van 23 t.e.m. 30 september 2021 dat meteen ook het grootste genrefestival van Noord-Amerika is. Regisseur Jeroen Perceval zal de wereldpremière van Dealer op locatie bijwonen. Naast Fantastic Fest, kondigt Film Fest Gent ook aan dat Dealer haar Europese première kent op zondag 17 oktober 2021 in Gent.

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam acteur Jeroen Perceval, bekend van memorabele rollen in onder meer Rundskop, De Dag, Borgman & Tabula Rasa, opnieuw plaats achter de camera. Dealer draait rond de 14-jarige drugsrunner Johnny, die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de internationaal succesvolle acteur Antony als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven.

Naast tal van nieuwe gezichten, een vervaarlijk ogende Ben Segers & Veerle Baetens als Johnny’s moeder, maakt ook Bart Hollanders indruk. De teddybeer uit Callboys mat zich een kort kapsel, tatoeages en een gangsteroutfit aan. D.O.P. David Williamson verzorgde het beeld, Stijn Cole/ Earbug staat in voor de muziek. Sverre Rous zet als 16-jarige nieuwkomer een markante prestatie neer, terwijl Ben Segers na herkenbare rollen in Safety First, Wat als? en Auch! een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. De rol van Johnny’s moeder neemt Veerle Baetens voor haar rekening. Bart Hollanders is nagenoeg onherkenbaar in de rol van dealer Luca. Jong talent als Hannah Macpherson, Abigail Abraham, Ayman Sitiane, Muzafer Ipekci en Ilias Yaghmouri vullen de cast verder aan.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (Rundskop, De Patrick, Le Fidèle, d’Ardennen,…). DEALER komt uit in de Belgische bioscoop op 10 november 2021 zoals eerder aangekondigd.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.