In productie: The Chapel met Kevin Janssens door Dominique Deruddere

In productie The Chapel met Kevin Janssens door Dominique Deruddere

Er is nieuws bij de anciens in de Belgische filmindustrie, want ‘co-regisseur’ van Brussel by Night Dominique Deruddere (Iedereen Beroemd!, Firmin, Will Tura, hoop doet leven) is deze week gestart met de opnames van zijn nieuwe film The Chapel, een psychologisch drama dat zich afspeelt in de arena van de wereldberoemde Koningin Elizabeth-wedstrijd. Voor dit meeslepende verhaal castte Deruddere de jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï (Yummy) voor de rol van de jonge concertpianiste Jennifer. De vader – en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens (De Patrick, Fair Trade) & Ruth Bequart (Red Light, Over Water). Maar ook Ina Geerts (Muidhond), Tine Reymer (Bastaard, Het Tweede Gelaat), Willy Thomas (De Premier), Josse De Pauw (De Twaalf) & Abigail Abrahams (Kom hier dat ik u Kus) spelen mee. De opnames van The Chapel lopen tot midden oktober. Producent Bart Van Langendonck van Savage film (Rundskop, Le Fidèle, De Patrick, Het Smelt), verzorgt de productie in co-productie met het Waalse productiehuis Tarantula.

Voor de rollen van de laureaten werkt Dominique samen met o.a. de Oekraïense Zachary Shadrin, de Britse Yumiko Funaya en de Franse Anton Kouzemin (Into the Night S2) & Thomas Silberstein. The Chapel vertelt het verhaal van Jennifer die als toppianiste de Koningin Elizabethwedstrijd wil winnen, maar moet afrekenen met haar traumatische jeugd en manipulatieve dominante moeder om haar doel te bereiken.

“De internationale en competitieve arena van de Elizabethwedstrijd spreekt tot de verbeelding. ” aldus Deruddere. “Hoe iemands ambitie niet alleen gedreven wordt door trauma’s uit het verleden, maar hoe dat verleden ook beperkend kan zijn om vooruit te geraken. Dat is een fascinerende tweestrijd. Maar het is vooral heerlijk om opnieuw in België te draaien met een kleine maar geweldig getalenteerde ploeg.”

Regisseur Dominique Deruddere is ondertussen al even terug na 14 jaar L.A. en maakte recentelijk nog samen met zijn zoon een 3-delige documentaire over Arno, Charlatan, voor Canvas en ook eerder de docu Will Tura, hoop doet leven. Op zijn palmares staan o.a. het Oscargenomineerde Iedereen Beroemd, Firmin, Flying Home, maar ook Hombres Complicados & Wait until spring, Bandini. Ook nu staat Deruddere terug op de set met een fictie – filmproject dat hij zelf geschreven heeft. The Chapel zal baden in klassieke pianomuziek en heeft dankzij de combinatie van acteurs die de finalisten van de wedstrijd vertolken, een grote internationale uitstraling.

Paradiso België brengt de film in het najaar van 2022 in de Belgische & Nederlandse bioscoop.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.