Moonfall recensie

Moonfall recensieMoonfall ** 1/2

Regie:  Roland Emmerich (10.000 BC2012, Independence Day, Midway)

Met Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak, Donald Sutherland,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van ander werk van Emmerich zoals 2012 & Independence Day.

Het verhaal: Een mysterieuze kracht slaat de maan uit zijn baan en stuurt hem zo op ramkoers met de Aarde. Met nog enkele weken te gaan tot de alles verwoestende botsing is voormalig astronaut Jo Fowler ervan overtuigd dat zij de sleutel in handen heeft die de wereld zou kunnen redden. Enkel een oude collega-astronaut en een aanhanger van allerhande complottheorieën geloven haar. De onwaarschijnlijke helden vertrekken samen op een onmogelijke missie in de ruimte om er achter te komen dat onze maan niet is wat ze lijkt…

Moonfall recensie

Ons verdict: MoviePulpers, we vergaten jullie op onze recensie van Ambulance nog te vertellen dat er nog een man is die de hedendaagse blockbuster samen met Michael Bay heeft ontworpen: Roland Emmerich! Hij is met titels zoals Independence Day, The Day After Tomorrow, Godzilla, 10.000 BC of 2012 verantwoordelijk voor het subgenre onder de blockbuster, nl. de rampenfilm waarin zijn special effects altijd apocalyptische proporties aanneemt.

Moonfall recensie

Maar Duitse regisseur Roland Emmerich heeft het lastig aan de internationale box office de laatste tijd. Met films zoals Midway haalt hij mooie resultaten, maar het zijn verre van de resultaten die we kennen van de man achter Independence Day, The Day After Tomorrow, Godzilla, 10.000 BC of 2012. Moonfall gaat daar spijtig genoeg weinig aan veranderen.

Moonfall recensie

Met een scenario vol complot-denken, dat wetenschappelijk eigenlijk ergens op slaat (maar goed, er zijn nu eenmaal heel wat bekende regisseurs die niet geloven in de maanlanding), krijgen we een soort samenraapsel van zijn beste hits: Moonfall geeft een beetje Independence Day zich, maar ook een beetje 2012, beetje Midway, beetje Godzilla en meer in zich. Je kan het niet beter samenvatten als een soort van laatste zwanenzang waarin de man samen met namen zoals Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña & Donald Sutherland de handdoek in de ring gooit in de strijd tegen streamingdiensten. Zelfs de beelden gemaakt door maar liefst 4 productiebedrijven zijn teveel CGI dat het lijkt alsof je naar een kleurboek kijkt en dat met een prijskaartje van maar liefst 140 miljoen dollar. Tot slot doet de magistrale speelduur van 120 minuten Moonfall geen goed.

Kortom, Moonfall moet een magnum opus van Roland Emmerich voorstellen, maar zijn beste hits raakten geen snaar bij ons. Voor de coronacomplotdenkers die graag het verstand op 0 zetten en willen genieten van de zeldzame blockbuster pur sang.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter