Ambulance filmrecensie

Ambulance recensieAmbulance ****

Regie: Michael Bay (Transformers6 Underground)

Met Jake Gyllenhaal, Eiza Gonzalez, Yahya Abdul-Mateen II, Garret Dillahunt, Keir O’Donnell, Colin Woodell, A Martinez,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van The Taking of Pelham 123, Den of Thieves & 6 Underground.

Het verhaal:  Op één dag op de straten van L.A. zullen 3 levens voor altijd veranderen. Veteraan Will Sharp is wanhopig op zoek naar geld om de medische rekeningen van zijn vrouw te dekken. Hij vraagt om hulp bij de enige persoon die hij kent maar dat niet zou moeten doen, nl. zijn adoptiebroer Danny. Danny, een charismatische beroepscrimineel, biedt hem in plaats daarvan een opdracht: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles: $ 32 miljoen. Nu het voortbestaan van zijn vrouw op het spel staat, kan Will geen nee zeggen. Maar wanneer hun ontsnapping spectaculair misgaat, kapen de wanhopige broers een ambulance met een gewonde agent die zich vastklampt aan het leven van Cam Thompson. In een snelle achtervolging, moeten Will en Danny een massale politie ontwijken, hun gijzelaars in leven houden en op de een of andere manier proberen elkaar niet te doden, terwijl ze de meest krankzinnige ontsnapping uitvoeren die LA ooit heeft gezien.

Ons verdict: Als Marvel Studios verantwoordelijk is voor het uitbouwen van een filmuniversum, dan is regisseur Michael Bay de man die de Hollywood-blockbuster vorm gaf. Met titels zoals Bad Boys II, Pearl Harbour & Armageddon heeft de man voorstanders & tegenstanders, maar niemand kan zijn bombastische invloed op Hollywood ontkennen. Maar te zwijgen over de impact die de Transformers-franchise had voor wie hij maar liefst 5 films regisseerde.

Met Ambulance lijkt hij terug naar zijn roots (Bad Boys & The Rock respectievelijk) te gaan en dat doet hem goed, want Ambulance in alle opzichten een dikke aanrader. Ambulance is vooral heel spannend, maar deze keer drukt Bay op de rem met het budget waardoor de actiefilm niet overbeladen is met stunts & special effects. Vooral in het begin & op het einde komt dat goed tot zijn recht en de actiefilm krijgt daardoor een soort van Point Break-vibe. Zijn trademark om intense slow motions te creëren bij personages in nood zet hij deze keer succesvol in om drama te creëren. Cast Jake Gyllenhaal, Eiza Gonzalez & Yahya Abdul-Mateen II heeft wat moeite om in elkaar te klikken, maar eens de eerste 30 minuten voorbij begint het wel te winnen in deze remake oorspronkelijk van Deense origine. Tot slot is de speelduur opnieuw eentje op U tegen te zeggen met achtervolgingen die nooit eindigen bij Michael Bay, maar we moeten toegeven dat het niet stoort. De 2 uur zijn voorbij zonder dat je het doorhebt!

Kortom, Ambulance is de beste Michael Bay-film sinds The Rock & Bad Boys. Meer van dat! Ga dit zien in het grootste scherm dat je kan.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter