Doctor Strange 2 recensie in ScreenX

Doctor Strange 2 recensie in ScreenX Doctor Strange 2 *** in ScreenX *** 1/2

Regie: Sam Raimi (CrawlDon’t Breathe)

Met Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Patrick Stewart,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Doctor Strange, The Suicide Squad & Shang-Chi.

Het verhaal: Het Multiversum is een concept waarvan we beangstigend weinig weten…

Doctor Strange 2 recensie in ScreenX

Ons verdict: Alles komt terug, MoviePulpers! Dan hebben we het niet zo zeer over de Multiverse van de Marvel Cinematic Universe na Spider-Man: No Way Home of Loki, maar eerder het regiewerk van Sam Raimi die een naam voor zichzelf maakte met de allereerste Spider-Man-films voor Marvel Studios en daarbij verder ging in het horrorgenre met geslaagde films zoals Crawl & de culthits The Evil Dead & Drag Me to Hell. Hij nam de fakkel over van Scott Derrickson die de vorige Doctor Strange regisseerde en voor Doctor Strange 2 uiteindelijk uit de boot viel.

Doctor Strange 2 recensie in ScreenX

Doctor Strange in the Multiverse of Madness surft verder op de  verrassend succesvolle COVID-19 hit Spider-Man No Way Home waardoor de film een heel ander kaliber zal krijgen dan zijn zwakke voorganger. Het personage Doctor Strange heeft immers een stevige duw in de rug gekregen dankzij de bijdrage in wereldwijde monsterhits zoals The Avengers: Infinity War, Spider-Man: No Way Home & The Avengers: Endgame (samen goed voor een wereldwijde omzet van maar liefst 6,74 miljard dollar), maar yours truely blijft toch nog steeds een beetje op zijn honger zitten. De creatieve keuzes om Dr. Stephen Strange geen leider te maken binnen The Avengers zoals dit lang was in de cartoons blijft ons parten spelen. Daar mag je nu ook bij plaatsen dat we het een gemiste kans vinden dat er niet meer kruisbestuiving of verhaal wordt geïntegreerd tussen de televisieserie op Disney Plus & de langspeelfilms in bioscopen. Maar dat betekent niet dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness geen jolly good fun is met de special effects van The Suicide Squad, Guardians of the Galaxy & Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings die je meet af aan rond de oren worden geslingerd en het verhaal dat je weer door de Marvel-molen haalt. Maar dan verandert er halverwege de film iets…

Doctor Strange 2 recensie in ScreenX

Het is duidelijk dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness eigenlijk 2 films zijn: Een begingeneriek door regisseur Scott Derrickson die Scarlet Witch een prominentere plek wilde geven als antagoniste in Phase 4 van de MCU (waarmee Kevin Feige blijkbaar niet akkoord ging) en een eindgeneriek door Sam Raimi die na Chloé Zhao opnieuw carte blanche krijgt van Marvel Studios om zijn ding te doen. Deze haalt met een grote smile zijn Evil Dead-verleden naar boven met goede horror, geslaagde grimmige momenten en ettelijke WTF-momenten. HEERLIJK! We zien bij MoviePulp.be niets liever dan dat regisseurs hun ding mogen doen, enkel mocht het van ons van begin tot einde Sam Raimi zijn in plaats van 2 compleet andere visies. Nu is Doctor Strange 2 iets teveel van het goede met teveel elementen van de mythologie van de comic books erin (zeker met dat van Scarlet Witch, The Illuminati en zelfs nog anderen erbij). Tot slot is de speelduur vanwege de karakterwijziging in Doctor Strange 2 best aangenaam te noemen, ondanks dat hij boven de 2 uur uit steekt.

Kortom, Doctor Strange in the Multiverse of Madness zijn het resultaat van 2 visies van 2 verschillende regisseurs in elkaar. Geef ons deze van Sam Raimi maar! Vanaf morgen in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter