In productie: WIL van regisseur Tim Mielants

In de eerste week van mei 2022 zijn in Antwerpen de opnames gestart van WIL in regie van regisseur Tim Mielants (Peaky Blinders S3, Tales from the Loop S1, Legion S2). WIL vertelt het verhaal van 3 jonge mensen die trachten te overleven in een bezette stad, waarbij Stef Aerts (Callboys, Belgica, Cordon), Matteo Simoni (De Bende van Jan de Lichte, Rookie, Zillion) & debutant Annelore Crollet de hoofdrollen spelen. Verder wordt Tim omringd door een fantastische ensemble – cast met namen zoals Kevin Janssens (Revenge, Fair Trade, The Room), Koen De Bouw (Tweede Gelaat, The Man Who Sold His Skin) & Jan Decleir (Niet Schieten, De Zaak Alzheimer, Familie Claus).

Matteo Simoni in WIL van Tim Mielants

WIL is een internationale coproductie in samenwerking met België, Nederland & Polen op basis van het boek door Jeroen Olyslaegers tegen de achtergrond van WOII. In dit spannende drama te Antwerpen speelt de crème de la crème van de Lage Landen mee: Dirk Roofthooft (Cruise Control, De Premier), Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet (Into the Night, d’Ardennen), Els Dottermans (De Indringer, Witse), Jan Decleir, Frieda Pittoors, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Tine Van den Wyngaert, Sofie Decleir (De Dag, Red Light, De Twaalf), Valentijn Dhaenens (Kom hier dat ik u kus), Felix Meyer & Marc Lauwrys. Uit Nederland zijn Pierre Bokma & Karina Smulders van de partij. Verder vertolken de Duitse Dimitri Schaad & Pit Bukowski & de Poolse Szymon Wroblewski een belangrijke rol.

“’Als auteur kan een mens alleen maar gelukkig worden van het artistiek en organisatorisch talent dat zich hier aandient. Van bij het begin heb ik gevoeld dat de inhoud van dit grote project even belangrijk is als de vorm. Dit zijn mensen die niet alleen een spannende film voor een breed publiek willen maken, maar op basis van het onderwerp geloven dat het noodzakelijk is om dit nu te doen.’, aldus Jeroen Olyslaegers.

WIL is 2de langspeelfilm van Tim Mielants na De Patrick, dat zowel nationaal als internationaal op veel erkenning kon rekenen. Carl Joos (De Premier, Ritueel), schreef de adaptatie van de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald werd, meerdere grote literaire prijzen won, en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best. Ook cinematograaf Robrecht Heyvaert (Zillion, Bad Boys for Life, Patser) is aan boord. 

“De film onderzoekt of je in tijden van oorlog een goed mens kan zijn als je doet wat je moet doen om te overleven. Of geluk moet hebben om aan de juiste kant van de geschiedenis te staan?” vult Tim Mielants verder aan.

Kinepolis Film Distribution brengt de film uit in de Belgische bioscoop in het najaar van 2023, Paradiso Filmed Entertainment verzorgt de Nederlandse distributie. Na een bioscooprelease in de Benelux komt de film wereldwijd uit op Netflix net zoals Slag van de Schelde.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.