The Sandman: Dream of a Thousand Cats & Calliope recensie op Netflix België

The Sandman recensie op Netflix BelgiëThe Sandman: Dream of a Thousand Cats & Calliope *** 1/2

Bedenkers: David S. Goyer (Batman BeginsFoundation) & Neil Gaiman (American GodsGood Omens)

Met Tom Sturridge, Melissanthi Mahut, Arthur Darvill, Derek Jacobi & de stemmen van Neil Gaiman, Sandra Oh, Michael Sheen, David Tennant, James McAvoy,…

Speeltijd: 1 aflevering / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Sandman & American Gods.


Het verhaal: Additionele de verhalen “A Dream of a Thousand Cats” en “Calliope” uit de wereld van The Sandman. In deze 2-delige aflevering kruisen een Siamese kat die droomt van een nieuwe wereld en een schrijver die dringend inspiratie nodig heeft Morpheus, King of Dreams.

The Sandman Calliope recensie op Netflix België

Ons verdict: Stripliefhebbers kwamen dit jaar weer stevig aan hun trekken op San Diego Comic-Con, MoviePulpers, maar er was toch wel teneur bij DC-fans die vonden dat de aankondigingen van Black Adam & Shazam (opnieuw) niet opkonden tegenover deze van de Marvel Cinematic Universe met zijn Multiverse Saga. Als je daar dan nog het annuleren van Batgirl bij neemt, dan verstaan we de fanbase wel. De fandom vergeet echter wel even The Sandman te vermelden, een zeer gerespecteerde stripreeks van DC Comics die met een budget van zo’n 165 miljoen dollar tot leven zal komen op de grootste streamingdienst van de wereld dankzij Warner Bros TV. Het nieuwe Sandman was met 10 afleveringen te zien op Netflix vanaf 5 augustus 2022 , maar er miste er eentje. Deze is nu verrassend genoeg uit het niks vandaag op de internationale streamingdienst gekomen.

The Sandman Dream of a Thousand Cats recensie op Netflix België

Met The Sandman S1 heeft Netflix, David S. Goyer & Neil Gaiman de toon gezet en ze kunnen nu aan het uitwerken van de mythologie werken, zonder meer het grootste pluspunt aan de fantasy-reeks. Zowel Dream of a Thousand Cats als Calliope zijn afleveringen propvol Sandman-mythologie waarin eigenlijk schrijver Neil Gaiman nog meer zijn ding mag doen door zichzelf als metafictie in het centrum van het plot te plaatsen en ook zijn fascinatie voor goden viert hoogtij. Hoewel de CGI wat beperkt blijft in de 2-delig aflevering van een uur is de animatie van Dream of a Thousand Cats van topniveau en gaat het A Scanner Darkly achterna. Het staat wel volledig op zichzelf en geeft het eerste seizoen niet meer of minder punch, maar we hebben weer wat om naar uit te kijken in het volgende seizoen dat ongetwijfeld aangekondigd zal worden nadat de serie maar liefst 69,48 miljoen uur bekeken werd in zijn eerste week. Tot slot ownt Tom Sturridge zijn rol als hoofdpersonage Dream, maar Melissanthi Mahut, Arthur Darvill & Derek Jacobi zijn wederom een mooie additie aan de cast.

Met andere woorden, als je hield van The Sandman, dan is deze nieuwe aflevering een leuke toevoeging aan de mythologie van schrijver Neil Gaiman.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter