Natali Broods wordt nieuwe Master van Filmfestival Oostende 2023

Natali Broods wordt Master van Filmfestival Oostende 2023

Niet alleen de openingsfilm van FFO 2023 is bekend, ook de Master van het Vlaamse filmfestival van de winter en wat voor één.  Filmfestival Oostende (FFO) kondigt met trots aan dat actrice Natali Broods Master van de 15de editie van het Vlaamse filmfestival wordt.

FFO Filmfestival Oostende logo

Natali Broods heeft al heel wat titels op haar palmares staan en mag daar nu ook Master van Filmfestival Oostende aan toevoegen. Ze reageert:

“Mijn job is al bijzonder gevarieerd an sich, maar Master zijn op het filmfestival van Oostende is wéér even helemaal iets anders. Ik heb echt zin in de intensiteit van die week en ik vind het zelfs jammer dat ik nog zo lang moet wachten. Van zodra ik de vraag kreeg, wist ik welk thema ik wilde. Ik ben erg gefascineerd door dat ongrijpbare van het mens-zijn en de onderliggende verlangens en drijfveren die hiermee gepaard gaan. Het is een bron waaruit je kan blijven putten. Ik moest zelfs niet nadenken om mijn lijstje met tien films te vullen. Alles kwam zo snel dat ik pas na een tijdje dacht “oh nee, wat als ik iets belangrijk vergeten ben?” Het feit dat ik ondertussen zo’n twintig jaar bezig ben, maakt het hele gegeven voor mij extra leuk. Je wordt zelf ook even herinnerd aan alles wat je al verwezenlijkt hebt.”

Natali Broods debuteerde als 19-jarige in S van Guido Henderickx. In 2003 vertolkte ze één van de hoofdrollen in Tom Barman’s film Any Way the Wind Blows, samen met Matthias Schoenaerts. Vervolgens was ze ook te zien in Een ander zijn geluk van Fien Troch, De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen, Hotel Swooni van Kaat Beels en samen met Jérémie Renier in Waste Land van Pieter Van Hees. In 2016 won ze de Ensor voor Beste Actrice in een Bijrol voor de film Galloping Mind van Vandekeybus en in 2018 herhaalde ze dit met haar Ensor voor Beste Actrice in de film Façades van Kaat Beels & Nathalie Basteyns. Toen kwam ze effectief op de radar van onze redactie! Vanaf toen ging haar carrière volledig los met rollen in Tabula Rasa, Over Water, Een Verkeerde Toekomst & Déjà Vu. Binnenkort is ze te zien in de film Skunk van Koen Mortier & de prestigieuze science fiction reeks Arcadia door VRT, NPO & ARD. Broods kende haar debuut zoals veel talent in Vlaanderen op de planken. Na haar studies aan het prestigieuze Herman Teirlinck in Antwerpen, stond Natali Broods meteen op de planken o.a. bij theatergezelschap TG Stan. Broods maakt ook al jaren deel uit van de artistieke kern van De Koe, samen met Willem de Wolf & Peter van den Eede, dat onlangs fusioneerde met Hof van Eede als De Hoe.

Broods neemt fier de rol van Master op Filmfestival Oostende 2023 op dynamieken binnen de familie centraal. Met het thema ‘Family Dynamics’ zoomt Natali Broods in op families en de (vaak onzichtbare) dynamieken tussen gezinsleden en de kwetsbaarheid van de onderlinge relaties wanneer deze door intern of externe conflicten onder druk komen te staan:

“Het evenwicht en de relatie tussen de verschillende leden van een gezin of familie is vaak broos. Geheimen, verlies, de komst van nieuwe personen… Het zijn maar enkele voorbeelden die de structuur en de dynamieken in de war kunnen brengen. Vaak is het een levenslange oefening om te ontdekken hoe je moet omgaan met de eigen verlangens, laat staan de verlangens van anderen. Jarenlang samenleven met anderen is dan ook geen evidentie. Het gezin kan hier worden gezien als een microkosmos, een weerspiegeling als het ware, van wat er in onze bredere samenleving speelt. De onderlinge verhoudingen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor veel makers.”

Filmfestival van Oostende wordt georganiseerd van 27 januari tot 4 februari 2022. Meer informatie vind je officiële website van Filmfestival Oostende.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.