FFO Filmfestival Oostende logo

Dominique Deruddere opent het Filmfestival van Oostende 2023 met The Chapel

FFO kondigde vandaag met trots aan dat The Chapel van regisseur Dominique Deruddere (Iedereen Beroemd, Firmin, Will Tura Hoop Doet Leven) op vrijdag 27 januari 2023 de openingsfilm wordt van de 1ste echte wintereditie van Filmfestival Oostende. Samen met deze opening zal tijdens het Film Festival Oostende ook een volledige retrospectieve plaatsvinden van het werk van Deruddere, want de Vlaams filmregisseur is bekend van o.a. het Oscargenomineerde Iedereen Beroemd, Firmin, Flying Home, maar ook Hombres Complicados & Wait until spring, Bandini. Hij is geen onbekende voor FFO overigens, want hij maakte de documentaire Will Tura, hoop doet leven die in 2018 debuteerde op het Vlaamse filmfestival en in de muziekwereld maakte hij ook nog met zijn zoon een 3-delige documentaire over Arno, Charlatan, voor Canvas.

The Chapel poster met Taeke Nicolai

The Chapel is dus de nieuwe internationale film van Dominique Deruddere met een Vlaams kantje, want de hoofdrol gaat naar de jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï (Yummy) als jonge concertpianiste Jennifer. De vader- en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens (De Patrick, Fair Trade) & Ruth Becquart (Red Light, Over Water), maar er zijn ook rollen voor Ina Geerts (Muidhond), Tine Reymer (De Premier, Bastaard), Willy Thomas (De Premier), Josse De Pauw (De Twaalf, De Patrick) & Abigail Abrahams (Kom hier dat ik u Kus). Dominique werkt verder zijn cast af met internationale namen zoals Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin & de Franse Thomas Silberstein.

SYNOPSIS: We volgen 23-jarige virtuoze pianiste Jennifer Rogiers die het grootste deel van haar leven met een vreselijk geheim heeft geleefd. Wanneer ze aan de finale van de wereldberoemde Koningin Elisabeth Wedstrijd mag deelnemen, komt de herinnering aan een traumatische jeugdervaring weer naar boven.

The Chapel is een productie van Savage met producent Bart Van Langendonck (Rundskop, d’Ardennen, De Patrick, Dealer, Het Smelt) aan het hoofd. Paradiso Films België brengt de film op 8 februari 2023 uit in de Belgische bioscopen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter