Rosaline recensie op Star van Disney Plus België

Rosaline recensie op Star van Disney Plus BelgiëRosaline **

Regie: Karen Maine (Yes God Yes)

Met Kaitlyn Denver, Kyle Allen, Isabela Merced,  Bradley Whitford, Sean Teale, Minnie Driver,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je hield van The Princess en misschien ook een beetje Bridgerton.

Het verhaal: Een komische hervertelling van Shakespeares ‘Romeo & Juliet’, verteld vanuit het oogpunt van Romeo’s ex, Rosaline, de vrouw die Romeo eerst beweert lief te hebben voordat hij verliefd wordt op Juliet.

Ons verdict: MoviePulpers, wat is dat toch met GenerationZ & kostuumdrama’s? Met titels zoals Bridgerton, Little Women, The Princess & meer gaan de tepeltjes van deze nieuwe generatie al meteen rechtop staan (pardon my French), maar het plot zou toch enigszins moeten primeren boven klederdracht & spetterende tienersterretjes zoals Kaitlyn Denver & Isabela Merced denken we dan op onze MoviePulp-redactie. Right?

Kaitlyn Denver in Rosaline recensie op Star van Disney Plus België

Er begint weliswaar wat slijt te komen op het feministisch manifesto in Hollywood, want er komen nu eenmaal minder & minder interessante/goede films met een vrouwelijke protagoniste in de hoofdrol na het populaire Wonder Woman. Rosaline is daar spijtig genoeg het slachtoffer van, want het plot put weinig grappigs uit het legendarisch verhaal van William Shakespeare. Bovendien verbrodt regisseuse Karen Maine het tempo van Rosaline met zijn langdradigheid en zijn belachelijke filmmuziek helpt daar niet toe bij. We moeten het dan wat doen met de acteerprestaties van Kaitlyn Denver, Kyle Allen, Isabela Merced & Sean Teale die acteren zoals in de gemiddelde tiener-romcom à la Love Simon, Paper Towns, Midnight Sun & Everything Everything.

Met andere woorden, met Rosaline evenaart Disney Plus zich met de magere romcoms op Netflix België. Just what we needed on a Friday… NOT!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter