Lord of the Rings The Rings of Power recensie op Amazon Prime Video

Lord of the Rings The Rings of Power recensie op Amazon Prime Video

Nieuwe Lord of the Rings: The Rings of Power poster op Amazon Prime Video Lord of the Rings: The Rings of Power ****

Bedenker: Patrick McKay & J.D. Payne (Star Trek Beyond) / Regie: J.A. Bayona (A Monster Calls, Jurassic World 2: Fallen Kingdom)

Met Robert Aramayo, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Cordova, Joseph Mawle, Ema Horvath, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Owain Arthur, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Simon Merrells, Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Benjamin Walker, Charless Edwards, Sara Zwangobani,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Wheel of Time & Carnival Row.

Het verhaal: Het epische drama Rings of Power speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit J.R.R. Tolkiens The Hobbit & The Lord of the Rings af en brengt voor het eerst de heroïsche legendes van de legendarische Second Age uit de geschiedenis van Midden-Aarde naar de streamer. We keren in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van elvan, kabouters, tovenaars, dwergen en meer, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de langgevreesde heropkomst van het kwaad in Midden-Aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, zullen deze koninkrijken en personages een nalatenschap achterlaten dat nog lang zal blijven bestaan, lang nadat ze verdwenen zijn.

Lord of the Rings The Rings of Power recensie op Amazon Prime Video [eerste indruk]

Ons verdict: 1 miljard dollar… Dat is het slordige budget dat de grootste e-commerce-speler van de wereld bereid is neer te leggen om een nieuwe reeks rond het schrijven van J.R.R. Tolkien uit de grond te stampen. Talk about Big Tech showing their **** … En dan hebben we het nog niet over de hele James Bond-franchise die ze dankzij MGM binnenhaalde (en nu beschikbaar is op de streamingdienst overigens). Enfin, ambitie genoeg, zullen we maar zeggen! Maar na 2.5 jaar is het tijd “om de kat bij de melk te zetten” denken we dan bij MoviePulp.be en die krijgen we vanaf vandaag gezien het nieuwe Lord of the Rings: The Rings of Power over de Second Age of Middle-Earth ver voor The Hobbit & de originele Lord of the Rings in zijn geheel te zien is op Amazon Prime Video.

Morfydd Clark in Lord of the Rings The Rings of Power recensie op Amazon Prime Video

Nu laat ons even de voorlopige stand van zaken neerpennen over de filmsaga’s rond de In de Ban van de Ring-boeken door Warner Bros. Lord of the Rings is terecht een paradepaardje van regisseur Peter Jackson die op zijn eentje 17 Oscars won en het huidige franchisedenken met zijn  fandom verslaafd aan mythologie neerzette. Maar The Hobbit was een mislukking van jawelste vanwege de Amerikaanse Hollywood-filmindustrie die kost wat kost een franchise bleef uitmelken met een gekend format van 3 bioscoopfilms aan het einde van het filmjaar en een productie die zijn tijd niet nam (Peter Jackson moest werken met de rommel die Guillero Del Toro achterliet tijdens de preproductie). De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen om te zien hoe Prime Video de franchise nieuw leven zal inblazen na het recente House of the Dragon & de vele fantasy-reeksen op de internationale streamingdiensten zoals The Sandman, Wheel of Time & Carnival Row.

Lord of the Rings The Rings of Power recensie op Amazon Prime Video [eerste indruk]

Laat ons de fanbase meer dan geruststellen, want Lord of the Rings: The Rings of Power zet met zijn budget van 465 miljoen dollar voor seizoen 1 de puntjes op de i! Spaanse regisseur J.A. Bayona weet hoe hij een giga-franchise van miljoenen dollars moet beheren en dat zie je o.m. aan de special effects die van begin tot einde episch zijn. Het geld wordt slim ingezet om de werelden van elven, dwergen, kabouters, trollen, tovenaars & mensen tot leven te brengen op het digitale doek. Topwerk van de hardwerkende visual effects-mensen! De dynamiek tussen Robert Aramayo & Morfydd Clark zit al meteen goed met die laatste die meteen het heft in handen neemt als de heroïsche Galadriel, maar er ontbreekt toch wat starpower of karakterkop binnen de cast. Alleen Owain Arthur laat op dat vlak wat van zich zien. Rings of Power is een product van zijn tijd met aandacht voor diversiteit in de cast met de dames die meer dan genoeg screentime krijgen, maar het voelt verrassend genoeg natuurlijker aan als de transformatie in House of the Dragon. Amazon Studios zette in op een onbekende internationale cast van mensen over de hele wereld en dat lijkt beter te werken. Ook de grimmige sfeer uit de Lord of the Rings-saga kent zijn retour en hoewel de beelden niet zo Rated R zijn als de Game of Thrones-spinoff, mag het er absoluut zijn. Tot slot komen landschappen van Nieuw Zeeland wederom mooi tot uiting in de nieuwe Lord of the Rings-serie, maar de muziek kon die landschappen toch wat beter accentueren.

Kortom, Lord of the Rings-saga is dubbel & dik terug met The Rings of Power op Amazon Prime Video. Beter dan The Hobbit, maar nooit beter dan zijn origineel ondanks het episch gehalte. Nu in zijn geheel te streamen op Amazon Prime Video!

Harfoots in Lord of the Rings The Rings of Power recensie op Amazon Prime Video

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter