Sweet Girl recensie op Netflix België

Sweet Girl Netflix recensieSweet Girl ***

Regie: Brian Andrew Mendoza (Frontier, Brave, Road to Paloma)

Met Jason Momoa, Isabela Moner, Justin Bartha, Adria Arjona, Manuel Garcia-Rulfo, Amy Brenneman, Raza Jaffrey, Lex Scott Davis,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je jield van Liam Neeson-producties zoals Taken, Non-Stop, Run All Night, Cold Pursuit,…

Het verhaal: De vrouw van de toegewijde familieman Ray Cooper sterft aan kanker vlak nadat een farmaceutisch bedrijf een mogelijk levensreddend medicijn van de markt haalt. Na het verlies van zijn vrouw is Ray vastbesloten om gerechtigheid te krijgen. Wanneer zijn zoektocht naar de waarheid leidt tot een dodelijke encounter die hem en zijn dochter Rachel in gevaar brengt, verandert zijn missie in een queeste naar wraak om de enige familie die hij nog heeft te beschermen.

Jason Momoa in Sweet Girl Netflix recensie

Ons verdict: Of de streamingoorlog nu in stroomversnelling is of niet… Het is toch altijd een beetje uitkijken naar vrijdag waarbij Netflix zijn vaak kwaliteitvolle weekendfilm lanceert op zijn streamingdienst. Op vrijdag 20 augustus 2021 krijgen we zo de actiefilm Sweet Girl te zien met Jason Momoa & Isabela Moner.

Isabela Moner & Jason Momoa in Sweet Girl Netflix recensie

Sweet Girl is de 4de samenwerking tussen Brian Andrew Mendoza en de Aquaman-acteur en hoewel de film meer gaat over het personage van Isabela Moner is Sweet Girl meer van hetzelfde. Enerzijds is er de typische cinematografie van Brian Andrew Mendoza’s team samen met het gelijkaardig camerawerk uit Road to Paloma, Brave & Frontier, maar anderzijds zien we Momoa in een zeer gelijkaardige rol als Liam Neeson die ook meermaals een kind onder zijn vleugels te proberen nemen. Als er dan nog een antagonist is die amper weet te acteren, dan is Sweet Girl niet echt top te noemen voor een actiefilm. Het maakt Sweet Girl geen sterke film in bioscopen, maar voor een Netflix-film past het in het perfecte plaatje. Tot slot is Sweet Girl ondanks zijn perfecte speelduur van zo’n 100 minuten te langdradig en dat heeft vooral te maken met de slechte editing & de cliffhanger iets meer halverwege de film die niet de nodige aandacht krijgt naast de vele plottwists in de ontknoping.

Kortom, Sweet Girl is de Amerikaanse versie van Red Sandra. De Amerikanen moeten er altijd hetzelfde (actievolle) verhaal van maken, strijd tegen Big Pharma al dan niet. Dat maakt de Netflix-film dan ook quasi hetzelfde dan de doorsnee Liam Neeson-actiefilm ondanks de latino-casting.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter