Emancipation recensie op Apple TV Plus

Emancipation recensie op Apple TV PlusEmancipation ***

Regie: Antoine Fuqua (The Equalizer 2, Training Day, The Guilty)

Met Will Smith, Ben Foster, Paul Ben-Victor, David Denman, Mustafa Shakir, Charmaine Bingwa, Imani Pullum, Steven Ogg,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van 12 Years a Slave, The Patriot, Woman King & Lincoln.

Het verhaal: Geïnspireerd door het aangrijpende waargebeurde verhaal van een man die alles zou doen voor zijn gezin – en voor vrijheid. Wanneer Peter, één tot slaaf gemaakte man, zijn leven riskeert om te ontsnappen en terug te keren naar zijn familie, begint hij aan een gevaarlijke reis van liefde & uithoudingsvermogen.

Will Smith in Emancipation recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: MoviePulpers, niemand kan ontkennen dat de carrière van Will Smith niet tot het neusje van zalm behoort. De succesvolle zwarte acteur uit Philadelphia maakt net zoals Tom Cruise van alles wat zijn hand raakte goud… Tot voor kort! Het fameuze incident tijdens de Oscaruitreiking van 2022 liet mensen verdeeld en daarbij werd hij de pispaal van het volk dat eerder vindt dat humor geen grenzen kent & celebs geen breekpunt mogen hebben. Wij vinden het incident vooral traumatisch vanwege het feit dat het de man’s ongelofelijke Oscar-prestatie uit King Richard overschaduwde, tot op heden nog één van de strafste films die we in filmjaar 2022 zagen! De sportfilm verkende een kant van Smith’s carrière die we tot op heden nog niet zagen en doodgraag meer van willen ontdekken. Al een geluk zijn er big tech-bedrijven zoals Apple met een grote buidel van 120 miljoen dollar die met hun evangelische status als merk geen bang hebben om een (berekend) risico te nemen en een film zoals Emancipation van de hand van regisseur Antoine Fuqua met Will Smith in de hoofdrol te releasen.

Will Smith in Emancipation recensie op Apple TV Plus

De ene Apple-productie begint al snel op de andere te lijken met de cinematografie van Emancipation die op een gelijkaardige frequentie tikt als The Tragedy of MacBeth. Afro-Amerikaanse regisseur Antoine Fuqua weet dan ook hoe hij een camera moet zetten op een zwarte man met de lijdensweg van het personage van Will Smith als zijn poolster. Echter onderschat hij de duurte waarmee hij de camera moet hanteren, want met een speelduur van meer dan 2 uur is het nu eenmaal iets teveel van het goede. We begrijpen dat je jezelf wil onderscheiden door een mix te maken van een oorlogsfilm met een zwarte slavenfilm, maar moet dat dan altijd zo lang? The Fresh Prince of Bel-Air gaat met zijn prestatie niet zo zeer Chiwetel Ejiofor uit 12 Years a Slave achterna, maar eerder Mel Gibson uit The Patriot wat ook weer duidelijk het eindgangspunt van de film was. Smith wilde zich niet reduceren tot alleen maar een martelarenrol en het heroïsche siert hem zoals steeds. Verder is er weinig te melden over Emancipation buiten dat het perfect last in het aanbod van Apple TV Plus. Daarbij kleurt het dus niet echt buiten de lijntjes waardoor ons hart niet sneller deed kloppen.

Kortom, Emancipation zal voor velen de comeback zijn van Will Smith, maar wij zien vooral een continuïteit van de manier waarop Big Will zijn carrière wil eindigen. Nu beschikbaar op Apple TV Plus.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.