I Wanna Dance with Somebody recensie

I Wanna Dance with Somebody recensieI Wanna Dance with Somebody ** 1/2

Regie: Kasi Lemmons (Harriet)

Met Naomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders, Moses Ingram, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters,…

Speeltijd: 146′

Ga kijken als je hield van Genius S3: Aretha, Judy & The Butler.

Het verhaal: Van koormeisje uit New Jersey tot een van de bestverkopende en meest bekroonde artiesten aller tijden, het publiek wordt meegenomen op een inspirerende, aangrijpende – en zo emotionele – reis door Houston’s baanbrekende leven en carrière, met adembenemende optredens en een soundtrack van de meest geliefde hits van het icoon zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord. Wil je niet meedansen met iemand?

I Wanna Dance with Somebody recensie

Ons verdict: GenZ’ers, schuif Adèle, Dua Lipa & Beyoncé even opzij, want voor ons millenials waren er andere sterren die hoge toppen scheerde: Michael Jackson, Madonna, Mariah Carey,… Maar vooral Whitney Houston! Laatgenoemde krijgt nu haar eigen fictiefilm nadat de documentaire uit 2018 met geld van Harvey Weinstein menig muziekfan wakkerschudde over haar status binnen de muziekindustrie.

Tegenover Bohemian Rhapsody & A Star is Born is I Wanna Dance with Somebody vooral inconsistent te noemen. De film door zwarte regisseuse Kasi Lemmons kreeg voor ons door zijn conventionele editing vanaf de eerste minuten al meteen de status van Genius S3: Aretha met de acteerprestatie van Naomi Ackie die er mag zijn vanwege haar vele garderobe-keuzes but that’s about it. De swung wordt uit de film gehaald met zijn speelduur van bijna 2 uur en een half waarin de creatieve teams blijkbaar geen selectie konden nemen uit het ellelange repertoire van Nippy om er een interessant verhaal van te maken dat een gevoelige snaar kan raken. Toegegeven, de songs van Whitney Houston doen dat wel voor jou als kijker, maar het illustreert maar dat het filmtechnische aspect zijn werk niet doet. De enige die op de afspraak is, is Stanley Tucci die met zijn acteerprestatie van Clive Davis wist wat hem te doen stond en zowat iedereen anders uit de productie naast zich schuift alsof het niks is. Tot slot komt er nog eens bij dat I Wanna Dance with Somebody niet aangepast aan zijn tijdsgeest, met selfies die tijdens het leven van Whitney ‘The Voice’ Houston nog niet bestonden. Do you research, man!

Kortom, I Wanna Dance with Somebody is een ‘romantische versie’ van een prestige prent over het leven van zangeres Whitney Houston wiens stem te vroeg van ons heen is gegaan. Kasi Lemmons  & co slaan daarbij weliswaar wat de bal mis.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter