You People Netflix recensie

You People Netflix recensieYou People ****

Regie: Kenya Barris (Shaft)

Met Jonah Hill, Lauren London, Eddie Murphy, David Duchovny, Nia Long, Julia Louis-Dreyfus,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van Coffee and Kareem & Ginny and Georgia.


Het verhaal: Een nieuw stel leert dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar sommige families doen dat niet als ze geconfronteerd worden met de tegenstrijdige opvattingen van hun ouders over hun relatie.

Eddie Murphy & Jonah Hill in nieuwe You People Netflix recensie

Ons verdict: MoviePulpers, het romcom-genre is al een tijdje dood in bioscopen buiten de occasionele Julia Roberts-vehicle en daarom krijgen maar liefst 30 romantische films dit jaar op internationale streamingdienst Netflix. Nu, kwaliteit moet je er spijtig genoeg niet echt van verwachten met onbekende gezichten die het digitale doek maar wat bevuilen om kost wat kost de bibliotheek aan te spijzen. But… Het tij is serieus gekeerd met de nieuwe You People met Jonah Hill & Eddie Murphy.

Eddie Murphy & Jonah Hill in nieuwe You People Netflix recensie

Menig vakliteratuur over de plas refereerde reeds naar You People als de nieuwe interpretatie van Guess Who’s Coming to Dinner uit de jaren ’60, maar hey, zo oud is deze blogger niet, dus zien wij er heel wat anders in. We zien vooral een mix van de humor door Jonah Hill in combinatie met deze van Eddie Murphy die de jaren ’90 hoofdzakelijk domineerde. De mix komt niet meteen goed op gang met Hill die het voortouw neemt, maar iets voor de helft van You People komt daar verandering in. Beide stijlen worden, om het in de film zijn manier te zeggen, a vibe met de chemie tussen Lauren London & Jonah Hill, die verfrissend is voor het genre en bovendien heel goed op het scherm plakt. De sarcastische dialogen in You People zijn van topniveau, alsook de hip hop-klanken die door jouw surround worden gejaagd vanaf de eerste minuten. You People ontsnapt niet aan de clichés van het romcom-genre in zijn ontknoping, maar met zo’n goed 2/3 pak je die jaren ’90 apotheose er wel bij. Zeker als het gezicht van de inmiddels 60-jarige Eddie Murphy het scherm aan het einde siert.

Kortom, ik zou zeggen dat You People een verfrissende kijk heeft op de multiculturele samenleving van vandaag, maar het is een in se een van de strafste romcoms die ik in jaren zag. Stream deze alvorens je FFO2023 gaat afschuimen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter