Shazam Fury of the Gods recensie

Shazam! 2 recensie in IMAXShazam! Fury of the Gods ***

Regie: David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation)

Met Zachary Levi, Helen Mirren, Lucy Liu, Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Djimon Hounsou, Cooper Andrews, Adam Brody, Ryan Handley,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Justice League & het vorige Shazam.

Het verhaal: Nu ze de krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin best lastig om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar dan komen de Dochters van Atlas naar de aarde, 3 oude goden die de van hen gestolen magie terug willen en uit zijn op wraak. Billy – ofwel Shazam – en zijn familie zullen moeten vechten voor hun superkrachten, hun levens en het voortbestaan van hun wereld.

Shazam! 2 recensie in IMAX

Ons verdict: MoviePulpers, man man, wat een rommeltje bij DC Film. Henry Cavill terugbrengen naast Dwayne Johnson (oh yeah!), om daarna alles terug te draaien (boe!). Toegegeven, warm kregen we het er niet van, maar zo teasen en dan terugtrekken… Vreselijk! Stripfiguren zoals Wonder Woman, Black Adam & Shazam komen door de denkoefening van James Gunn in gevaar hoewel daar over de laatstgenoemde niet zo rouwig zijn. Wat als je van een kind een superheld kan maken? Eerlijk, het idee klinkt interessant, maar de manier waarop David F. Sandberg & het concept uitwerkten voor Shazam! gericht tot de MilleXZials (Generation X, Millenials & Generation Z samen) is in de ogen van de MoviePulp.be-redactie niet zoals het moet zijn. Het richt de heleboel maar tot één doelgroep en dat zijn de kindjes van Generatie Alpha. Pff.

Draken in Shazam! 2 recensie in IMAX

Wat doet Warner Bros & DC Film nu om een falende franchise nieuw leven in te blazen? Juist, een beetje Game of Thrones & Harry Potter toevoegen aan Shazam! Fury of the Gods in de hoop de blockbuster aan te dikken. “Dat wordt een hit he jongens”, dachten de producenten. #NOT

Draken in Shazam! 2 recensie in IMAX
Hoewel het de strips vol magie volgt, lijkt het idee vooral lame vanaf de eerste minuten, maar we moeten erkennen dat het vervolg op Shazam! een stap in de goede richting is voor de Shazam-wereld en bovendien ook wel zijn dienst doet voor Generation Alpha die stilletjes aan zijn voetstappen naar de bioscoop begint te brengen voor volwassenere films. Shazam! Fury of the Gods is een leuke superheldenfilm met een speels karakter vol fun voor de hele familie. Voor ons is het echter verteer zonder al teveel plezier, want met een speelduur van dik boven de 2 uur zit de swung niet goed in deze Shazam! 2. Het voelt net zoals Black Adam als 2 films aan met verschillende visies. Het gekopieer van Zack Snyder’s legacy in de CGI met Man of Steel, Justice League & Wonder Woman als referentie beginnen we ook stil aan beu te worden. Tijd om een bladzij over te draaien, denken we dan.

Kortom, Shazam! Fury of the Gods kan er door, maar hoelang nog? Wat met de toekomst? Kan James Gunn voor redding zorgen?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter