House of the Dragon 2022 logo

Game of Thrones’ House of the Dragon seizoen 1 Blu-Ray recensie

House of the Dragon recensie op StreamzHouse of the Dragon S1 ****

Bedenkers: Ryan J. Condal (Rampage, Hercules) / Regie: Miguel Sapochnik (Game of Thrones S8, Finch, Repo Men)

Met Matt Smith, Paddy Considine, Graham McTavish, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Milly Alcock, Emily Carey, Ryan Cor, Jefferson Hall, David Horovitc, Matthew Needham, Bill Patterson, Gavin Spokes,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Game of Thrones, tiens.

Het verhaal: Ca. 200 jaar voor de gebeurtenissen uit GoT regeert de familie Targaryen over de Zeven Koninkrijken die verscheurd dreigen te worden door een burgeroorlog. Er gaat namelijk een schokgolf van ontzetting door de koninkrijken als koning Viserys zijn dochter Rhaenyra uitroept tot zijn erfgenaam. Na de geboorte van een zoon worden er plannen gesmeed om ervoor te zorgen dat ze nooit de IJzeren Troon zal bestijgen… .

House of the Dragon The Complete First Season is beschikbaar vanaf 20 december 2022 op Blu-ray & DVD

Ons verdict: Oef, wat een journey, MoviePulpers! Warner, HBO & Discovery zaten met een fusie, terwijl er op de beste manier gezocht werd om A Song of Ice and Fire van schrijver George R.R. Martin opnieuw tot leven te brengen. Na de afgelaste pilot werd er beslist om terug in de tijd te gaan om het huis van Targaryen de aandacht te geven die het verdient na het zoetzure einde van Game of Thrones S8. Bijna 3 jaar na het einde van Game of Thrones werd deze prequel-reeks op de fans losgelaten, eerst afgelopen herfst via HBO Max (bij ons op Streamz, red.), en nu eindelijk ook op schijf (all hail physical media!). Lost House of the Dragon z’n torenhoog gespannen verwachtingen in? En zet ze de ‘foutjes’ uit het finale seizoen GoT recht? Ja en nee.

Matt Smith in House of the Dragon HBO recensie op Streamz

Wat meteen opvalt aan House of the Dragon is dat niet iedere aflevering opnieuw een ‘blockbuster’ moest zijn. Het grootste euvel van het laatste anderhalve seizoen van GoT -waar spektakel (hoe knap ook) de voorrang kreeg op logische verhaalontwikkeling en doorwrochte karaktertekening- is meteen ook van de baan. Dat betekent echter niet dat House of the Dragon ons even hard van onze sokken wist te blazen als dat eerste klassieke seizoen van GoT. Daarvoor zit er iets te veel kwaliteitsverschil tussen de episodes (sommigen geniaal, anderen matig), is niet elke casting er ‘boenk’ op, en zijn ook niet alle personages even memorabel als die eerdere Starks, Lannisters, Barratheon en Targaryans.

Toch is House of the Dragon over het algemeen één van de strafste reeksen van 2022 geworden, met dank aan onder meer de breekbare koning Paddy Considine en de ‘motherfucker-you-love-to-hate’ Matt Smith, een aantal keiharde gevechtscènes, vaak geniale dialogen, en -voor de liefhebbers- terug ‘eindelijk’ het nodige lillend vlees. Op de schijfjes staat qua extra’s niets bijzonder, eerder promo-materiaal – dan inzichten, maar dat is niets nieuw dezer dagen, jammer genoeg. Je krijgt wel aanzienlijk betere geluids- en beeldkwaliteit dan via eender welke streamer in je huiskamer.

Kortom, leg deze waardige prequelreeks op Game of Thrones nog snel onder de kerstboom op 4K, Blu-Ray of DVD. Of misschien heb je hem wel gewonnen dankzij onze MoviePulp.be-wedstrijd?

Maar liefst 10 nieuwe draken in nieuwe House of the Dragon HBO recensie op Streamz

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter