The Continental From the World of John Wick recensie op Amazon Prime Video België

The Continental recensie op Amazon Prime VideoThe Continental *** 1/2

Bedenkers: Greg Coolidge Kirk Ward & Shawn Simmons (Wayne)

Met Colin Woodell, Mel Gibson, Mishel Prada, Ben Robson, Hubert Point-Du Jour, Nhung Kate, Jessica Allain, Ayomide Adegun, Jeremy Bobb, Peter Greene,…

Speeltijd: 3 afleveringen / 90 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Treadstone.

Het verhaal:  Het 3-delige evenement onderzoekt de oorsprong achter het iconische hotel-voor-moordenaars-middelpunt van het John Wick-universum door de ogen en acties van een jonge Winston Scott. Hij wordt meegesleurd in het helse landschap van New York City in de jaren ’70 om een verleden onder ogen te zien waarvan hij dacht dat hij het achter zich had gelaten. Winston zet een dodelijke koers uit door de mysterieuze onderwereld van het hotel in een aangrijpende poging om het hotel te veroveren waar hij uiteindelijk zijn toekomstige troon zal innemen.

Colin Woodell in The Continental recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: MoviePulpers, jaja, de uitmelkerij bij Lionsgate van de John Wick-franchise is zowaar tot zijn einde gekomen! Keanu Reeves heeft met het laatste hoofdstuk als hondenliefhebber zijn handdoek in de ring gegooid, maar dat betekent niet dat producenten Chad Stahelski & David Leitch klaar zijn met de creatieve invulling van de mythische huurlingenwereld. Ballerina met Ana De Armas staat op de planken, maar ook The Continental, het hotel dat fungeert als een soort neutraal Zwitserland in de filmfranchise, krijgt een eigen serie. Wel, het is te zeggen, eerder 3 kortfilms van tussen het uur & anderhalf uur waarin we het vroege leven volgen van de hoteleigenaar Winston Scott & zijn toekomstige lakei Charon. Het lijkt erop dat alle toeters & bellen worden ingezet met het stuntteam van de John Wick-films dat ook opnieuw aan het werk gaat voor de reeks en karakterkoppen zoals Mel Gibson & Peter Greene doen ons al likkebaarden. MAAR …

Mel Gibson in The Continental recensie op Amazon Prime Video

Politics, cinefielen! Juist, The Continental is het resultaat van heel wat corporate gepingpong waarbij Lionsgate eerst graag zelf zijn franchises zoals John Wick & Hunger Games wilden uitbouwen met zijn eigen streamingdienst Starzplay, maar uiteindelijk koos voor een partnership met het Amerikaanse Peacock. In België komt het onder de streamingdienst Amazon Prime Video, wat enigszins positief is voor onze portemonnee, maar niet zo zeer voor onze ogen. De vele producties van Peacock & Paramount+ gaan in onze ogen qua kwaliteit altijd naar hun verleden in televisie met respectievelijk de vele NBC- & CBS-series die er vaak wat goedkoop uitzien. Als je daarbij een betrekkelijk nieuwe naam zoals Colin Woodell plaatst, dan krijg je in onze ogen niet meteen een premium serie waarbij je een nieuwe streamingdienst in huis wil halen. OK, de pilot van The Continental begint niet slecht met een Britse underground vibe die we kennen uit de vele Guy Ritchie-films zoals Snatch, Layer Cake & Lock, Stock and Two Smoking Barrels, maar het mocht wat bloediger (misschien hadden de pilot beter laten regisseren door Mel Gibson zelf?). Op het vlak van editing wordt er soms creatief omgesprongen met het gelimiteerde budget, wat niet altijd slecht uitdraait, maar goed, het toont weinig lef en vertrouwen voor een franchise die bijna 500 miljoen dollar telt. Was The Continental slecht? Zeker niet, maar we vrezen dat het project niet ambitieus genoeg is om de filmfranchise tot een hoger niveau te brengen. Het doet ons daarom wat denken aan het mislukte Treadstone die ook veel potentieel had voor de Jason Bourne-franchise, maar uiteindelijk niets opleverde. In tijden waarin streaming de kroon spant, zien we dit toch als een gemiste kans. Maar te zwijgen over het feit dat de rol van Mel Gibson zo weinig wordt uitgespeeld. Tot slot ook nog even vermelden dat het format van 3 aflevering van 60 – 90 minuten niet echt vlot kijkt.

Kortom, we vrezen dat The Continental zo memorabel zal worden voor John Wick als Treadstone voor Jason Bourne. Ik denk dat ik daarbij genoeg zeg.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter