Loki Disney Plus logo

Loki seizoen 2 recensie op Disney Plus België

Loki S2 recensie op Disney Plus BelgiëLoki S2 *** 1/2

Bedenker: Eric Martin (Rick and Morty) & Michael Waldron (Doctor Strange in the Multiverse of Madness)

Met Tom Hiddleston, Owen Wilson, Jonathan MajorsGugu Mbatha-Raw, Ke Huy Quan, Richard E. Grant, Sophia Di Martino, Liz Carr, Kate Dickie,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Marvel Studios-reeksen zoals LokiWandaVision.

Het verhaal: Loki seizoen 2  begint in de nasleep van de schokkende seizoensfinale, wanneer Loki in een strijd om de ziel van de Time Variance Authority terechtkomt. Samen met Mobius, Hunter B-15 en een team van nieuwe en terugkerende personages navigeert Loki een steeds groter wordend en steeds gevaarlijker multiversum op zoek naar Sylvie, Judge Renslayer, Miss Minutes & de waarheid over wat het betekent om een vrije wil en een glorieus doel te bezitten.

Owen Wilson in Loki S2 recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Ja, MoviePulpers, wie had verwacht dat Marvel Studios anno 2023 ging staan waar Star Wars stond na de sequels met Rey? De superheldenfranchise zit dan misschien niet zo in zak & as zoals DC Comics, het nieuwe is er sinds The Avengers Endgame wat af met superhero fatigue kicking in en de MCU die het lastig vindt om een evenwicht te vinden tussen film in de bioscoop & series op stream. Het zijn thans de series die de Marvel Cinematic Universe momenteel rechtop houden (OK, laat ons Secret Invasion even vergeten), want zowel WandaVision & Loki waren een geslaagd experiment voor Disney Plus. Grappig om te zien hoe televisie blijkbaar toch de kracht heeft om mythologie & lore van een filmfranchise terug tot leven te brengen.

Tom Hiddleston in Loki S2 recensie op Disney Plus België

Het ging weliswaar niet van een leien dakje voor Loki met Engelse acteur Tom Hiddleston. Het begin zag er naar uit dat het in de Thor 2: The Dark World-val ging trappen met al zijn multiverse-complexiteit, maar de ontknoping van Loki seizoen 1 maakte uiteindelijk veel goed voor bedenker Michael Waldron en zijn team. Het bevreemdende maar tegelijkertijd knotsgekke thema van zelfspot lag het publiek van Marvel-fans overigens wel goed met gastrollen van Classic Loki, Kid Loki, Lady Loki, Boastful Loki, Alligator Loki, etc.

Tom Hiddleston in Loki S2 recensie op Disney Plus België

We herinneren ons ook nog een andere zaak: de dynamiek tussen Tom Hiddleston & Owen Wilson zat goed en wordt met Loki seizoen 2 zelfs uitgebreid door iemand minder dan de aanwezigheid van… Juist, Oscar-winnaar Ke Huy Quan die in Hollywood herrezen is als een feniks door Everything Everywhere All at Once na zijn jeugdrol in Indiana Jones. Maar het trio Hiddleston, Wilson & Quan is goud waard in Loki S2 en krijgt hopelijk continuïteit in de toekomstplannen van Marvel’s Phase 5 & 6. Dan is er nog het Zwaard van Damocles dat hangt boven He Who Remains op Chronopolis, gezien acteur Jonathan Majors nog een vrouw-onvriendelijke rechtzaak te bevechten heeft, terwijl hij een grote rol te vervullen heeft als de nieuwe Marvel Cinematic Universe antagonist voor The Avengers: Kang Dynasty. Echter moeten we opnieuw bekennen dat Majors een sterke prestatie neerlegt als Kang the Conquerer door zijn veelzijdigheid als acteur. En dat vat ook zowat alles samen: De eerste 4 afleveringen van Loki S2 varen op hetzelfde elan als de laatste 3 afleveringen van Loki S1. Fun verzekerd! Het 2de seizoen van Loki binget tot slot vlot met de muziek van Loki door de Britse Natalie Holt die opnieuw top is.

Kortom, Tom Hiddleston houdt de Marvel Cinematic Universe overeind met Loki S2 . Vanaf deze week te volgen op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter