Godzilla King of the Monsters Blu-Ray recensie

Godzilla: King of the Monsters recensie in IMAX 3DGodzilla 2: King of the Monsters *** 1/2

Regie: Michael Dougherty (Krampus, Trick ‘r Treat)

Met Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Charles Dance, Ken Watanabe, Ziyi Zhang, Sally Hawkins, Thomas Middleditch, O’Shea Jackson Jr., David Strathairn

Speeltijd: 131′

Ga kijken als je hield van andere films uit The MonsterVerse zoals Kong: Skull Island & Godzilla.

Het verhaal: Het geheimzinnig zoölogische bureau Monarch neemt het op tegen een batterij van goddelijke monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn ultieme vijand, de driekoppige koning Ghidorah.

Ons verdict: Met een wereldwijde omzet van zo’n 385 miljoen dollar tegenover een budget van 170 miljoen dollar heeft Godzilla; King of the Monsters het beter gedaan dan de vele matige reacties die er kwam op de film op het internet. Het plaatst Warner Bros. in een moeilijke positie wat de franchise van Godzilla & King Kong betreft, hoewel de vele fans van de gigantische monsters niet kunnen wachten op de ultieme confrontatie tussen beiden.

Godzilla: King of the Monsters recensie Blu-Ray recensie

Godzilla: King of the Monsters kan toch geklasseerd worden als de betere blockbuster, gezien tempo & verhaal strak in elkaar past. Puik werk van Michael Dougherty die met Krampus & Trick ‘r Treat misschien niet zoveel regisseerwerk op zijn conto heeft staan, maar wel kan schrijven met scenario’s zoals X2, Superman Returns & X-Men: Apocalypse. Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown & Charles Dance stellen niet teleur en het voortreffelijke animatiewerk van RodeoFX, het visual effects studio achter o.m. Game of Thrones, houdt Godzilla 2: King of the Monsters de kwaliteit aan. Dougherty blijft trouw aan de legacy van de originele Gojira-bedenker Teizo Toshimitsu door elementen uit het Kaiju-genre te belichten en komt daarbij meermaals origineel uit de hoek. Kleine kanttekening: De oneliners slaan af en toe de bal mis en ook de post-credit scène mocht misschien iets meer teasen naar de volgende Godzilla vs. Kong uit de MonsterVerse.

Kortom, Godzilla: King of the Monsters is een succesvolle metafilm die zowel de franchise heerlijk uitbreidt alsook entertainend blijft. Haal hem sinds deze week in huis op VOD, Blu-Ray of DVD.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter