Meer over Belgica (film of serie)

Belgica recensie op Telenet Play More

Belgica recensie op Telenet Play MoreBelgica ***

Regie: Felix Van Groeningen (Beautiful Boy)

Met Tom Vermeir, Stef Aerts, Charlotte Vandermeersch, Hélène De Vos, Boris Van Severen, Johan Heldenbergh, Titus De Voogdt, Bent Van Looy, Sam Louwyck,…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van Broken Circle Breakdown.

Lees verder Belgica recensie op Telenet Play More

Vlaamse film daalt met 20% in 2016

1,9 miljoen bioscoopbezoekers wist de Vlaamse film in 2016 te overtuigen van zijn kunsten dankzij films zoals De Premier (384.316 bezoekers), De Buurtpolitie: de grote geldroof (150.1580 bezoekers), Achter de wolken (126.282 bezoekers), Robinson Crusoe (109.143 bezoekers) & Helden van de zee (102.768 bezoekers). Dat meldde het Vlaamse Audiovisueel Fonds ons vandaag in een officieel persbericht. Dat is een daling van zo’n 20% aan de Belgische box office, maar niet echt een verrassing gezien de straffe resultaten van Vlaamse film in het recordjaar 2015. Opvallend was het internationaal succes van de Vlaamse film met prijzen of nominaties voor o.m. D’Ardennen, Vincent, King of the Belgians, Belgica & The Land of the Enlightened. Ook spreekt Minister van Media Sven Gatz van een succesvol seriejaar met als kers op de taart Beau Sejour die als een trein opgenomen wordt door het publiek.

Lees verder Vlaamse film daalt met 20% in 2016

Netflix België haalt Belgica in huis! Bekijk de Belgica trailer hier

Belgica Film door Felix van Groeningen

Dat Netflix met zijn 75 miljoen wereldwijde abonnees een serieuze stap voorwaarts wil nemen in België, werd vanavond duidelijk. De nieuwe Belgische film van regisseur Felix van Groeningen Belgica zal binnenkort wereldwijd te streamen zijn op Netflix! Op het Sundance Film Festival verloor Netflix een deal over de Beste Film van het festival The Birth of a Nation tegen Fox en besliste daarom om in te zetten op de 2de beste optie van het festival. Er is wel één catch: in de landen waar The Broken Circle Breakdown het goed deden aan de box office, zal hij eveneens in de bioscoop draaien. Het gaat hier om een primeur, want buiten de Antwerpse regisseur Jakob Verbruggen die een aflevering regisseerde van House of Cards heeft geen enkele Belg het zo ver geschopt in het Netflix-aanbod. Onlangs tekende Netflix ook met de Belgische documentaire regisseur Michiel Thomas een deal voor de film Game Face.

Lees verder Netflix België haalt Belgica in huis! Bekijk de Belgica trailer hier