Malcolm & Marie recensie op Netflix België

Malcolm & Marie recensie op Netflix BelgiëMalcolm & Marie **** 1/2

Regie: Sam Levinson (Euphoria)

Met Zendaya & John David Washington

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van Queen & Slim, Ma Rainey’s Black Bottom & Fences.

Het verhaal: De relatie van een regisseur en zijn vriendin wordt op de proef gesteld wanneer ze terugkomen van zijn filmpremière en de reacties van filmcritici.

John David Washington in Malcolm & Marie recensie op Netflix België

Ons verdict: Het populaire Netflix lijkt keer op keer de controverse niet te kunnen ontwijken. Met Malcolm & Marie kwamen de filmmakers onder vuur vanwege het leeftijdsverschil tussen de hoofdcast en tevens enige cast Zendaya & John David Washington (zij is 24 jaar oud, hij is 36 jaar oud), waarop de actrice uit Spider-Man Far from Home koelbloedig vertelde dat ze volwassenen is geworden. Point taken!

Zendaya in Malcolm & Marie recensie op Netflix België

Een deel van deze transitie van Zendaya naar haar vrouwelijkheid heeft ze te danken aan schrijver & regisseur Sam Levinson, die haar voor een 2de keer cast na Euphoria met Malcolm & Marie. De Amerikaan heeft bewezen dat hij de jongere generatie mooi kan aanspreken, maar Sam Levinson toont met de emotioneel gewapende dialogen in Malcolm & Marie dat hij meer kan dan enkel Generation Z & millenials toespreken.

John David Washington is quasi een kopie van zijn vader Denzel Washington in Malcolm & Marie Netflix recensie

Als er één pluspunt aan Malcolm & Marie is, dan is hij zijn dialogen die zeer krachtig zijn en de fundamenten van iedere relatie zullen tarten. In de dialogen tonen beide castleden zich meester met John David Washington die zijn stamboom tentoonstelt en angstaanjagend hard op zijn vader Denzel lijkt met momenten. Maar ook Zendaya laat zich niet van haar stuk brengen door Washington en volgt gevat wanneer het haar beurt is. Het toont misschien wel hoeveel beide acteurs wel in hun mars hebben als nieuwe talenten van hun generatie.

Zendaya & John David Washington in Malcolm & Marie recensie voor Netflx België

De chemie tussen het hoofdkoppel zit net zoals tussen Daniel Kaluuya & Jodie Turner-Smith in Queen & Slim snor van de eerste tot de laatste minuten en samen met de betoverende mis-en-scène  & de deskundige manier om muziek als extra boodschap in scènes te plaatsen, kunnen alleen maar concluderen dat Malcolm & Marie prijzenmateriaal is. Natuurlijk, als je als kijker niet zo bent opgezet met emotioneel geladen dialogen en op zoek bent naar pure entertainment of luchtige komedie, dan kan je Malcolm & Marie maar beter aan je voorbij laten. Ook het einde moet je wat liggen, hoewel we de emotionele boodschap wel begrepen. Tot slot is het nogal evident om de prachtige zwart-witte cinematografie van de Hungaar Marcell Rév (tevens DOP van Euphoria) de hemel in te prijzen, want deze is absoluut om van te smullen gedurende de hele film.

Kortom, met Malcolm & Marie brengt Sam Levinson de puurste aard van film maken naar voor en geeft het duo Washington & Zendaya daar de perfecte screentime voor. Schande, Hollywood Foreign Press, om deze niet op de lijst van Golden Globes-nominaties te plaatsen!

John David Washington in Malcolm & Marie recensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter