Nieuwe Vlaamse film Nowhere opent Filmfestival Oostende 2022

Nowhere opent Filmfestival Oostende 2022

MoviePulpers, de 14de editie van Filmfestival Oostende opent van 21 tot en met 29 januari 2022 met de wereldpremière van Nowhere, de nieuwe film van Peter Monsaert (Le Ciel Flamand, Offline). Voor de cinefielen die reeds op de hoogte zijn van hoog & laag is Nowhere de effectieve titel van L’Inconnu. Nowhere schetst een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop & familiale roots. Master Koen De Bouw (The Man Who Sold His Skin, Grenslanders, Het Vonnis, De Premier), vertolkt er volgens de makers misschien wel zijn meest kwetsbare rol ooit, naast jong talent Noa Tambwe Kabati. Op vrijdag 21 januari geeft Koen De Bouw niet enkel het startschot voor de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende, ook zijn nieuwste film ‘Nowhere’ schiet er uit de startblokken. Geregisseerd en geschreven door Peter Monsaert met in de hoofdrol Koen De Bouw & Noa Tambwe Kabati (wtFock, Welp), maar ook Sebastien Dewaele (Undercover, Eigen Kweek), Sofie Decleir (De Dag, De Twaalf), Karlijn Sileghem (Home) & Ruth Becquart (Chaussée D’Amour, Over Water), geniet onderaan van de officiële Nowhere trailer.

Nowhere - trailer | Openingsfilm Filmfestival Oostende 2022

Regisseur Peter Monsaert is enorm vereerd dat FFO Nowhere als openingsfilm heeft gekozen:

“Het festival heeft zich de voorbije jaren een hevig supporter getoond van de Vlaamse film. In première gaan op Filmfestival Oostende, voor zoveel echte liefhebbers, en dat samen met mijn cast en crew en iedereen die de film een warm hart toedraagt, is dan ook een droom. Een film maak je immers voor een publiek. Als maker hoop je zoveel mogelijk mensen te kunnen beroeren met wat je hebt gemaakt. Ik kijk enorm uit naar het moment waarop iedereen kan ontdekken waar wij met hart en ziel aan gewerkt hebben. Het feit dat de Master van het festival, Koen De Bouw, een waarlijk meesterlijke prestatie neerzet, maakt het allemaal nog wat mooier. De chemie tussen hem en de jonge Noa Tambwe Kabati is fantastisch. Ik kan niet wachten om dat met het grote publiek te delen!”

Peter Craeymeersch, Artistiek Directeur van FFO vertelt:

“Met ‘Nowhere’ hebben we voor een openingsfilm gekozen die een verhaal brengt dat verteld moet worden. Koen De Bouw zet een ijzersterke vertolking neer. Bovendien voel je de beheerste en sterke hand van Monsaert in de regie en montage en bewijst David Williamson alweer welk een fantastische D.O.P. hij is.”

SYNOPSIS: Nowhere vertelt het verhaal van ex-truckchauffeur André die zijn dagen vult met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt verstoord wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

Nowhere wordt op 9 februari 2022 in de Belgische bioscoopzalen gebracht.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.