Harry & Meghan recensie op Netflix België

Harry & Meghan recensie op Netflix BelgiëHarry & Meghan ****

Regie: Liz Garbus (Lost GirlsThe Handmaid’s Tale S4)

Met Prince Harry & Meghan Markle basically, maar ook Abigail Spencer, Serena Williams, Tyler Perry, Koning Charles, Prince William, Prinses Kate, Lady Diana,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Oprah with Meghan and Harry & The Crown S5.

Het verhaal: Van hun verkering tot hun vertrek uit het koninklijke leven, Harry & Meghan delen hun complexe reis in hun eigen woorden in deze docuserie.

Harry & Meghan recensie op Netflix België

Ons verdict: Wie had dat ooit verwacht, MoviePulpers, dat Netflix sterk afhankelijk ging zijn van Europese content om te vechten tegen Amerikaanse uitdagers zoals Disney met Disney Plus & Warner Bros Discovery met HBO Max dat alleen nog maar met een stevige geldbuidel mensen naar de bioscoop haalt. The CrownBalle Perdue 2, Athena, FIFA UncoveredPeaky BlindersClarkIm Westen Nichts Neues,… Het zijn de enige Netflix-titels die in filmjaar 2022 boven de 3 1/2 ster haalde van onze MoviePulp.be-redactie en daarbij een aanrader is. De Britse productie steekt er weliswaar al jaren consistent bovenuit en het was dan ook niet verrassend dat de Amerikaanse streamingdienst de handen in elkaar sloeg met de Duke & Duchess of Sussex voor bijna 100 miljoen dollar om hun turbulent liefdesverhaal naar het volk te brengen. Het krijgt daarbij opnieuw een beetje een Amerikaans kantje, wat we Netflix ook wel gunnen de laatste jaren.

Harry & Meghan recensie op Netflix België

Wie het interview met Oprah Winfrey heeft gezien, weet waarheen  Meghan & Harry willen gaan met hun levensverhaal. De toxische Britse sensatiejournalistiek die eigenhandig het land naar de knoppen hebben geholpen met het hele Brexit-verhaal, gevoed met het quasi-giftig nationalisme & structureel racisme in het Westers land (maar te zwijgen over de anarchistische social media-reacties van het Britse volk), moeten een halt toe geroepen worden. En wie is er beter om deze tijdgeest tegen te gaan dan Big Tech-bedrijven zoals Netflix & Apple? Want je mag zeggen wat je wil, op het vlak van data & advertising zijn ze geen heilige boontjes, maar het verhaal brengen van 2 wanhopige celebrities met een koninklijke achtergrond is gewoon petje af. Regisseuse Liz Garbus levert daarbij een documentaire af die gewoon feilloos is termen van opbouw, structuur, cameraperspectief,… Geweldig wat deze vrouw doet door realiteit & fictie met elkaar te verweven in haar repertoire.

Met andere woorden, Big Tech zet niet het Koningshuis maar uitdrukkelijk de 5de Macht in het Verenigd Koninkrijk serieus onder druk met de nieuwe docuserie Harry & Meghan door Liz Garbus. Nu te streamen op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter