Peaky Blinders S6 recensie op Netflix België

Peaky Blinders posterPeaky Blinders S6 **** 1/2

Bedenker: Steven Knight (Taboo, Allied) / Regie: Anthony Brynr

Met Cillian Murphy, Sam Claflin, Amber AndersonPaul Anderson, Joe Cole, Anja Taylor-JoySophie Rundle, Finn Cole, James Frecheville, Natasha O’Keeffe, Kate Phillips, Conrad Khan, Aneurin Barnard,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 60 – 90 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de betere seizoenen van Peaky Blinders.

Het verhaal: Tommy vertrekt naar Noord-Amerika, waar het einde van de drooglegging nieuwe kansen biedt.  Maar hij wordt geconfronteerd met nieuw gevaar van een oude tegenstander die eindelijk zijn slag maakt.

Television Reaction GIF by BBC - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, het 5de seizoen van Peaky Blinders betekende een nieuw laagtepunt voor de Britse serie door BBC, na een voortreffelijk seizoen 3. Peaky Blinders S5 brengt ondanks het hogere budget weliswaar geen soelaas met een betrekkelijk slappe pilot propvol dialoog, drama en een heleboel gepaf & gezuip dat Peaky Blinders-fans gelukkig zal houden, maar that’s it. Al een geluk komt daar met de laatste seizoen van Peaky Blinders (eindelijk) verandering in!

Cillian Murphy in laatste seizoen van Peaky Blinders

Peaky Blinders doet het al jaren op eigen kracht met 2 zaken: De kerncast van Cillian Murphy & Paul Anderson, gezien Helen McCrory ons moest verlaten in 2021 (RIP!) en het creatieve schrijven van Steven Knight die geschiedenis combineert met het feit dat Thomas Shelby op zijn geheel eigen manier een betere man wordt. Maar met Peaky Blinders S6 wordt het budget eindelijk goed geïnvesteerd met zoals steeds een voortreffelijke cinematografie & stijlvolle klederdracht in een scenario dat na stevig bingepartij’tje (laatste aflevering is bijna een film) mooi tot een einde komt. De muziek in Peaky Blinders seizoen 6 is overigens van een andere niveau dan heel wat streaming series met het gezang van Thom Yorke dat ons meermaals kippenvel gaf (Unmade, wat een lied!). De nieuwe namen zoals Charlien McKenna & James Frecheville zijn op het niveau van Sam Claflin & Anja Taylor-Joy, dus al een geluk dat Tom Hardy langskomt met dit 6de seizoen van Peaky Blinders om de puntjes op de i te zetten. In Amber Anderson zit weliswaar potentieel als antagonist voor de Peaky Blinders-film. Tot slot vertonen de laatste 2 afleveringen van Peaky Blinders S6 een stevig staaltje editing! Wat zen topniveau!

Kortom, Peaky Blinders S6 is opnieuw een schot in de roos dankzij sterke plottwists en gevestigde waarden zoals Cillian Murphy, Tom Hardy & Paul Anderson. We staan klaar voor die film als ontknoping op de Britse topserie!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter