Balle Perdue 2 recensie op Netflix Belgie

Balle Perdue 2 recensie op Netflix België

Balle Perdue 2 recensie op Netflix BelgiëBalle Perdue 2 *** 1/2

Regie: Guillaume Pierret (Matriarche, Balle Perdue)

Met Alban Lenoir, Stéfi Celma, Nicolas Duvauchelle, Rod Paradot, Pascale Arbillot, Diego Martin, Jérôme Niel, Quentin D’Hainaut, Ramzy Bedia,…

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van Sentinelle, Cheyenne et Lola & Rogue City.

Het verhaal: Lino & Julia sluiten zich na de dood van Charras bij het nieuwe schokteam van de stupsbrigade. Vastbesloten om de moordenaars van zijn broer en zijn mentor te vinden, zet Lino zijn jacht voort en laat niemand hem in de weg lopen.

Balle Perdue 2 recensie op Netflix België

Ons verdict: Wie had dat ooit verwacht, MoviePulpers, dat Netflix sterk afhankelijk ging zijn van Europese content om te vechten tegen Amerikaanse uitdagers zoals Disney met Disney Plus Plus & Warner Bros Discovery met HBO Max dat alleen nog maar met een stevige geldbuidel mensen naar de bioscoop haalt. The Crown, 1899, Athena, FIFA Uncovered, Peaky Blinders, Clark, Im Westen Nichts Neues,… Het zijn de enige Netflix-titels die in filmjaar 2022 boven de 3 1/2 ster haalde van onze MoviePulp.be-redactie en daarbij een aanrader is. Daar kan je nu ook Ballue Perdue 2 met Alban Lenoir, Diego Martin & Stéfi Celma bij zetten.

Balle Perdue 2 recensie op Netflix België

Netflix haalt er met acteur Diego Martin zijn Spaanse connectie bij na het populaire Casa de Papel voor Balle Perdue 2 en dat lijkt te werken. Het Belgische tintje met productiehuis Versus Productions (De Patrick & Duelles) drijft met deze Balle Perdue 2 weg, maar niet in de negatieve zin. Het houdt Franse producties met internationale allure zoals Braqueurs, Rogue City & Sentinelle in het vizier en toont daarbij dat Frankrijk op het vlak van actie de (co-)producties van Luc Besson of Banlieu 13 zijn ontgroeit. Een bitterzoet plot primeert boven actie met stunts die vooral ruw & hard moeten zijn. Ons hoor je niet klagen! Lost Bullet 2 voelt nog meer aan als product placement voor de Franse autoconstructeur Renault met blauwe Clio’s & Renault 21 Turbo die door de zware achterbuurten van Zuid-Frankrijk reist. Tot slot is het duidelijk dat Franse regisseur Guillaume Pierret met Balle Perdue 2 continuïteit zoekt zonder te hervallen in het cliché. Op zich OK voor een vervolgfilm, hoewel het begin misschien iets minder lui geschreven mocht zijn.

Kortom, Balle Perdue 2 is wederom sterke Europese content door de Fransen die met de portemonnee van Netflix stilletjes aan voorbij Luc Besson beginnen te kijken. Vanaf vandaag te streamen op Netflix België!

xxxxx

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter