M3gan recensie door James Wan en Jason Blum

M3gan recensie

M3gan recensieM3gan ***

Regie: Gerard Johnstone (Housebound) / Producenten: Jason Blum (Halloween, The Black PhoneCandymanThe Invisible Man) & James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring).

Met Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, Brian Jordan Alvarez, Jen Van Epps, Lori Dungey, Stephane Garneau-Monten, Amie Donald en de stem van Jenna Davis…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Child’s Play & Malignant.

Het verhaal: M3GAN is een wonder van kunstmatige intelligentie, een levensechte pop die is geprogrammeerd als de beste metgezel van een kind en de grootste bondgenoot van een ouder. M3GAN is ontworpen door de briljante speelgoedbedrijf roboticist Gemma en kan luisteren, kijken en leren terwijl ze vriend en leraar, speelkameraadje en beschermer wordt voor het kind met wie ze een band heeft. Wanneer Gemma plotseling de verzorger wordt van haar 8-jarige weesnichtje Cady is Gemma onzeker en onvoorbereid om een ouder te zijn. Onder grote werkdruk besluit Gemma haar M3GAN-prototype te koppelen aan Cady in een poging beide problemen op te lossen – een beslissing die onvoorstelbare gevolgen zal hebben.

Ons verdict: It’s the most wonderfull time of the year, MoviePulpers Alleszins, voor heel wat kindjes onder ons. Hopelijk lag er veel leuks onder de boom voor hen dit jaar. Het is dan ook bijzonder tactische dat James Wan & Jason Blum hun gezamelijke horrorfilm M3gan releasen in internationale bioscopen nadat beiden enkele weken terug hun fusie aankondigden van de filmproductiehuizen. Het toont maar eens hoe moeilijk het horrorgenre & de filmindustrie het momenteel heeft met de grote bezoekersaantallen die uitblijven in lokale & internationale bioscopen. Powerhouses & monopolies… Geen goede vooruitzichten.

Eén ding is zeker: de toekomstige M3gan-franchise heeft heel wat potentieel, want artificiële intelligentie in een onschuldig ogende speelgoedpop stoppen, kan creatief veel richtingen uit. Het plot is dan ook verrassend genoeg de interessantste troef van de horrofilm, maar M3gan speelt het veilig met een speelduur die juist goed is en het verloop die in dienste staat van het plot en daarbij de kijker weinig uitdaagt. Het doet denken aan veel ander productiewerk van James Wan waar de regisseur de laatste tijd zijn vinger in heeft gestopt zoals Malignant.

Voor Jason Blum met zijn Blumhouse Productions zit dat anders. Hij is niet enkel geïnteresseerd om horrorklassiekers zoals Candyman, Halloween & Invisible Man een nieuwe leven in te blazen. Hij wil ook bepaalde concepten in een nieuw jasje plaatsen zoals hij dat deed met Get Out. Het is daarom niet misplaatst om M3gan te vergelijken met een Chucky, maar dan meegaand met zijn tijd vol referenties naar nieuwe technologie & social media. De knipogen naar de horrorfranchise van de jaren 80 zijn er niet, maar zullen ongetwijfeld wel komen. De special effects zijn aardig en volgen deze van een kwalitatieve productie dankzij namen zoals James Wan & Blumhouse Productions met vele horrorfans die kenmerken uit de horrorfilms van het duo zullen terugvinden. Tot slot is de ontknoping niet zo sterk als Malignant, maar Gerard Johnstone levert puik werk af voor zijn debuut.

Kortom, wat krijg je als Blumhouse samenwerkt met Atomic Monster? Juist, de nieuwe Chucky voor Generation Z. M3gan is vanaf deze week in primeur beschikbaar in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter