Black Panther Wakanda Forever recensie op Disney Plus België

Black Panther Wakanda Forever recensieBlack Panther 2: Wakanda Forever ***

Regie: Ryan Coogler (Black PantherCreed 2)

Met Angela Bassett, Letitia Wright, Martin Freeman, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne, Tenoch Huerta,…

Speeltijd: 161′

Ga kijken als je hield van Creed 2 & Black Panther.

Het verhaal: De leiders van het koninkrijk Wakanda vechten om hun land te beschermen tegen binnenvallende troepen van Atlantis na de dood van koning T’Challa.

Ons verdict: MoviePulpers, de laatste Marvel Cinematic Universe-bioscoopfilm van het filmjaar 2022 kreeg het hard te verduren in Vlaanderen, maar deed het all in all toch bijzonder goed in België met een run van zo’n 4 miljoen euro omzet. De vervolgfilm Black Panther Wakanda Forever, waarin Chadwick Boseman de fakkel letterlijk moet overgeven aan zijn opvolger gezien de Afro-Amerikaan in 2020 stierf aan de gevolgen van kanker, raakte zoals verwacht emotionele snaren met Ryan Cooler & Kevin Feige die sereen met de situatie omgingen door een eerbetoon te brengen aan één van de weinige zwarte superhelden.

Maar daar begint de blockbuster misschien mee, maar de makers hebben heel andere plannen. Feige & co nemen de opportuniteit met Black Panther 2 om Namor the Sub-Mariner te introduceren en Ryan Coogler neemt daarvoor zijn tijd. De antiheld verwerken met de Inca-beschaving is de grootste troef die Wakanda Forever bezit, naast de sterke acteerprestatie van Angela Bassett. Geen wonder dat ze prijzen in huis haalt! Maar verder gebeurt er veel teveel in de blockbuster: Ironheart komt onnodig tot leven, de FBI & CIA komen er zich weer wat bij moeien, er komen nog wat meer Black Panther-gerelateerde figuren opdagen wat leidt tot een einde dat zo opgepompt wordt dat het epische buiten zijn voegen barst. Samen met een speelduur van meer dan 2 uur en een half is de editing zo off dat je blij bent dat er maar 1 post-credits scène is voor een keer (hoewel je genoeg scènes krijgt die als post-credits scène kunnen bieden). Begrijp ons niet verkeerd, er is weldegelijk een mooie ode aan Chadwick Boseman, maar komt niet tot zijn recht door de te epische cut. Tot slot bouwt Ryan Cooler zijn protagonist & antagonist op quasi dezelfde manier op als in Creed 2 met Letitia Wright die misschien geen Michael B. Jordan is en Tenoch Huerta die een betere indruk nalaat dan pakweg Florian Munteanu of zelfs Jason Moma in Aquaman vanwege de authentieke manier waarop Marvel Studios de oorsprong van Mexico integreert in zijn superheldenverhaal. Latino’s zullen blij zijn met Black Panther Wakanda Forever.

Kortom, een geslaagde buiging naar Chadwick Bosman kan niet ontnemen dat Black Panther Wakanda Forever meer over Namor gaat en een beetje teveel van het goeie is met Ironheart- & Valentina Allegra de la Fontaine-referenties. Time to get to the Point…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.