Operation Fortune: Ruse de Guerre recensie op Amazon Prime Video

Operation Fortune: Ruse de Guerre recensie op Amazon Prime VideoOperation Fortune: Ruse de Guerre *****

Regie: Guy Ritchie (Sherlock, Aladdin, King Arthur, The Man from U.N.C.L.E.)

Met Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Hugh Grant, Bugzy Malone, Cary Elwes,…

Speeltijd: 114′

Ga kijken als je hield van No Time to Die, Tenet, Cash Truck & The Gentlemen.

Het verhaal: Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel en Hollywoodster Danny Francesco, zal Fortune moeten infiltreren in het netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds en een ramp te zien voorkomen.

Operation Fortune: Ruse de Guerre recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: MoviePulpers, de zoektocht naar de nieuwe James Bond is in volle gang en ons geld is al goed geïnvesteerd dankzij de vrienden van Ladbrokes, maar iemand vergeet die andere zoektocht van weleer, nl. de nieuwe regisseur voor No Time to Die die uiteindelijk naar Cary Fukunaga ging. Er werden in die tijd zware namen genoemd zoals Christopher Nolan, maar ongetwijfeld stond op deze lijst ook de Brit Guy Ritchie. Dit ging jammer genoeg niet door, boehoe, maar we kregen in de tussentijd wel Tenet en daar kunnen we nu ook Operation Fortune bij plaatsen.

Operation Fortune: Ruse de Guerre recensie op Amazon Prime Video

Operation Fortune: Ruse de Guerre is een typisch vehicle van de Brit achter films zoals Snatch, The Gentlemen, Cash Truck, Layer Cake,… waarin hij een plot van een heist deze keer probeert te vermengen met het spionagegenre. De opbouw & structuur van Operation Fortune Ruse de Guerre zijn weer uitmuntend met de muziek die tactisch opnieuw zijn werk doet om de spanning op te bouwen zonder dat je daarvoor persé de soundtrack moet toevoegen aan jouw Apple Music- of Spotify-account. Natuurlijk is alles op het vlak van camerawerk & cinematografie wederom van topniveau zoals wat alle Guy Ritchie-films. De acteerprestatie van White Lotus-revelatie Aubrey Plaza past perfect in het plaatje van Guy Ritchie hoewel Josh Hartnett misschien wat minder ondanks dat hij zijn rol vol metafictie vervuld met glans. Hugh Grant werd een lid van de bende van Ritchie met The Gentlemen en ook deze keer legt hij uitstekende momenten neer als miljonair & wapenhandelaar. Jason Statham is en blijft het archetype van Ritchie’s Britse gangster-stijl. Tot slot heeft Operation Fortune weer een geweldige ontknoping die zonder twijfel een James Bond waardig was. Heel spijtig allemaal.

Kortom, Guy Ritchie’s James Bond komt tot leven met Operation Fortune: Ruse de Guerre in zijn eigen gekende stijl. Wederom snoepen! Nu te zien op Amazon Prime Video.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter