GEN V banner op Amazon Prime Video

GEN V recensie op Amazon Prime Video

GEN V recensie op Amazon Prime VideoGEN V *** 1/2

Bedenkers: Eric Kripke, Evan Goldberg & Craig Rosenberg (The Boys)

Met Jaz Sinclair, Patrick Schwarzenegger, Chance Perdomo, Lizze Broadway, Shelley Conn, Maddie Phillips, London Thor, Derek Luh, Asa Germann, Sean Patrick Thomas, Marco Pigossi, Clancy Brown, Alexander Calvert, Jason Ritter, Jessie T. Usher, Colby Minifie, Claudia Doumit, P.J. Byrne,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Umbrella Academy, New Mutants, 13 Reasons Why & The Boys S1, tiens.

Het verhaal: GEN V komt uit de wereld van The Boys. Jonge, aspirant-helden worden op de proef gesteld door hun fysieke en morele grenzen terwijl ze strijden om de felbegeerde toppositie van Godolkin University. Wanneer de duistere geheimen van de universiteit aan het licht komen, moeten de studenten begrijpen wat voor soort helden ze gaan worden.

GEN V recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Wat doe je als Disney een deal heeft met Marvel, Warner Media met DC Comics & Netflix met Dark Horse en je zit op een hoop poen dat oh zo graag wil uitgeven aan het superheldengenre? Klopt, je maakt het genre belachelijk. Met The Tick deed Amazon reeds een poging die het moest annuleren na 2 seizoenen omdat niemand er wou naar kijken. Maar hun 2de poging was dankzij de creatieve inbreng van Eric Kripke & Seth Rogen (PreacherSausage Party) een serieuze schot in de roos, gezien The Boys één van de sterkste titels is op de streamingdienst van de e-commerce-gigant uit Seattle. Zowel op het vlak van kwaliteit met positieve recensies en kwantiteit met streamers die duidelijk toehappen als ze Amazon Prime Video in huis halen. Amazon ruikt poen en is nu bezig aan het uitmelken van de comic book-franchise met een nieuwe animatieserie The Boys Presents: Diabolical maar ook het nieuwe GEN V.

GEN V recensie op Amazon Prime Video

Op eerste zicht zou je GEN V meteen de label “Riverdale meets The Boys” geven, maar Eric Kripke, Evan Goldberg & Craig Rosenberg gooien het over een andere boeg. Ze nemen de relaties tussen The Umbrella Academy op Netflix als referentie om een jeugdige invulling te geven aan de beginjaren van de sups op compound V. Maar dat is niet alles: De makers zoeken opnieuw de controverse op door te spotten met zware thema’s waarmee Generation Z zit zoals zelfpijniging, anorexia, toxische relaties, anxiety & mental health,… En dat met een heleboel gore & bloed! Heerlijk! Er zit dus heel wat meer in GEN V than meets the eye en mocht Prime Video de bandbreedte hebben als een Netflix zouden we bijna een 2de 13 Reasons Why aan ons been hebben. Al een geluk is dat niet het geval en kunnen we genieten van een heerlijke KNT-serie die er zo over gaat dat het grappig wordt. Van de debuterende GEN V-cast moeten we toegeven dat buiten Patrick Schwarzenegger er weinig namen zijn die de serie echt body geven (buiten Lizze Broadway dan misschien), maar het helpt natuurlijk wel dat The Boys-cast af en toe hallo komt zeggen om de nieuwe namen een duwtje in de rug te geven. Tot slot streamt GEN V vlot met hetzelfde tempo vanuit The Boys dat wordt aangehouden en afleveringen die min of meer even lang zijn.

Kortom, de dynamiek uit The Umbrella Academy krijgt een KNT-make-over à la The Boys in het nieuwe GEN V. Nu te volgen op Amazon Prime Video!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter