Ghosted recensie op Apple TV Plus

Ghosted recensie op Apple TV PlusGhosted ***

Regie: Dexter Fletcher (Eddie the EagleRocketman)

Met Chris Evans, Ana de Armas Adrien Brody, Amy Sedaris, Tim Blake Nelson, Tate Donovan, Marwan Kenzari, Mustafa Shakir,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Red Notice & The Lost City.

Het verhaal: De nederige Cole valt halsoverkop voor de raadselachtige Sadie – maar doet dan de schokkende ontdekking dat ze een geheim agent is.  Voordat ze een 2de date kunnen besluiten, worden Cole & Sadie meegesleurd in een internationaal avontuur om de wereld te redden.

Chris Evans & Ana de Armas in Ghosted recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: MoviePulpers, Generation Z hangt aan de lippen van Chris Evans. Dankzij zijn wezenlijke bijdrage als Captain America in the Marvel Cinematic Universe is hij superpopulair en zijn indrukwekkende manen dienen diens mojo (of populariteit) nog meer. Voor de gelegenheid komt hij een 2de keer naar Apple TV Plus na het sterke Defending Jacob en wordt hij tegenover Ana de Armas geplaatst. De Cubaanse diva heeft immers nog wat training uit James Bond achter haar spieren, dus is geschikt om dit project op te nemen on the side.

Ana de Armas & Chris Evans in Ghosted recensie op Apple TV Plus

Nu, de chemie tussen Ana de Armas & Chris Evans moet even tijd krijgen om op gang te komen in de film, want het duurt even alvorens beide effectief goed op het scherm pakken. Daarna wordt het hoofdstuk van Ghosted al snel omgeslagen om een humoristische actiethriller te worden op het niveau van een Red Notice met een dynamiek tussen de hoofdrolspelers die vergelijkbaar is met The Lost City. Regisseur Dexter Fletcher kleurt daarbij niet echt buiten de lijntjes en maakt er een aangename blockbuster van met het special effects van Skydance op de achtergrond. Niet echt spannend dus, zeker gezien de antagonisten & gastrollen weinig bijdragen aan de film buiten het feit dat de verschillende acteurs al eens samengewerkt hebben met elkaar in het verleden. Met over de 2 uur film heb je al wel zin om het kijken halverwege af te sluiten. Ghosted voelt dan ook een beetje aan alsof Apple het vrijdagavond-filmmomentje wil overnemen van Netflix, maar je wil meer van een Apple TV Plus om er opnieuw een streamingdienst bij te halen.

Kortom, Apple TV Plus heeft zijn Red Notice met Ghosted, maar het was op die internationale streamingdienst al half overbodig. De vraag is dan ook of we hierop stonden te wachten, Apple?

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter