Umbrella Academy S3 recensie op Netflix België

The Umbrella Academy S3 recensie op Netflix BelgiëThe Umbrella Academy S3 ****

Bedenker: Steve Blackman (Altered Carbon S1, Legion S1)

Met Elliot Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Genesis Rodriguez, Cazzie David,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Daredevil & Legion.

Het verhaal: Super. Sibling. Rivalry. Terug op de Academie botsen de Umbrellas met een nieuwe ploeg Hargreeves-broers & -zussen terwijl een mysterieuze kracht de stad begint te verwoesten.

Umbrella Academy S3 recensie op Netflix België

Ons verdict: Je moet het maar doen. Als bedrijf uit het niks opkomen en worstelen met mediaconglomeraten zoals Disney, Warner, Comcast, ViacomCBS & meer die de laatste jaren elk hun eigen streamingdiensten opstartten in de VS en één per één content wegtrekken van de allereerste streamingdienst die ons vrijheid gaf om te kijken wat & wanneer we maar wilden, terwijl zij dit decennia niet wilden doen. Ondanks de bikkelharde concurrentie heeft het bedrijf uit Los Gatos, Californië nog steeds een stevige buidel om zijn films & series te bekostigen, op het vlak van stripfiguren zijn er niet veel opties meer als je niet voor een Marvel & DC Comics  mag kiezen. Toch wisten zij met het relatief onbekende Umbrella Academy continuïteit te vinden nadat The Defenders hun thuis vonden op Disney Plus. Daarvoor zeggen we, petje af.

xxxxx

Waar we nog meer petje af voor doen, is het schrijfwerk van Steve Blackman die met dit 3de seizoen van The Umbrella Academy nog steeds de commerciële hoek uit gaat, maar meer dan regelmatig een knipoog doet naar een andere geslaagde comic book-verfilming die maar weinig mensen kennen, nl. Legion. Dat mag ook niet verbazen, gezien de man zowel meeschreef aan Fargo & het 1ste seizoen van Legion, maar dat even ter zijde. Hadden we liever een meer donkere kant gezien van The Umbrella Academy? Absoluut, maar soms de knotsgekke & speelse toer op gaan met een stripboekverfilming kunnen we ook wel pruimen en dan zit je met The Umbrella Academy goed. Opnieuw zijn de actie, production design & special effects geslaagd, hoewel na Elliot Page ook Robert Sheehan & Tom Hopper haar niveau beginnen te volgen, maar de rest van de cast blijft spijtig genoeg wat achter. Umbrella Academy seizoen 3 staat ook in het teken van de transformatie van Vanya naar Viktor en daarbij doet de productie een kleine ode aan haar grootste ster van de show. Elliot Page laat op dat vlak haar meest intieme kant tonen. Tot slot begint The Umbrella Academy S3 sterk met een stevige pilot om dan eigenlijk nooit echt te slabbakken. Vooral de liefhebbers van de comics zullen ook deze keer blij zijn met de geslaagde referenties naar personages zoals The Sparrows, Hotel Obisidian en andere figuren die we vanwege spoilers niet mogen vermelden.

Kortom, The Umbrella Academy S3 blijft nog steeds een geslaagd antwoord van Netflix op de discontinuïteit van het Defenders-universum. Blijven bingen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter