Gemini Man recensie op Telenet Play More

Gemini Man recensie op Telenet Play moreGemini Man ** 1/2

Regie: Ang Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain, Crouching Tiger Hidden Dragon)

Met Will Smith, Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong, Ilia Volok,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van Angel Has Fallen, Looper, I Am Legend & Enemy of the State.

Het verhaal: Henry Brogan is een moordenaar op leeftijd, werkzaam voor de NSA, die van plan is zijn carrière de rug toe te keren. Zijn opdrachtgevers willen hem echter niet laten gaan en maken een kloon van hem.

2 keer Will Smith in Gemini Man recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Ang Lee & Jerry Bruckheimer… Een combinatie die we eerlijk gezegd nooit in ons leven hadden verwacht met het Oscar-repertoire van de Taiwanees tegenover het bombastisch geknal van de Amerikaanse producent. De combinatie is ook niet bepaald voor herhaling vatbaar, want met een omzet van 173,5 miljoen dollar wereldwijd tegenover een budget van bijna 140 miljoen dollar was Gemini Man geen hoogvlieger.

Will Smith & Mary Elizabeth Winstead in Gemini Man recensie op Telenet Play More

Gemini Man, gedragen door een jonge & oude Will Smith, mag dan misschien fraaie beelden hebben zoals we steeds kennen van de visionaire Ang Lee die altijd probeert de beelden zo uitdagend mogelijk te maken voor het publiek. Of hij deze keer echt in de opzet is gelukt, is voor ons onduidelijk, gezien we hier en daar een beetje het soap opera-effect terugzagen waartegen regisseurs zoals Christopher Nolan & Martin Scorsese proberen te vechten. Het leger streamingdiensten van Telenet met YUGO, Tadaam & Yelo Play zal daar weinig verschil in brengen. Maar goed, we geven Lee’s experimentele 3D-invulling met verschillende ‘innovatieve’ cameraperspectieven het voordeel van de twijfel. Maar op dat vlak is de inbreng van Bruckheimer toch beter met de sublieme achtervolging vol crossers. Continuing… Het ergste aan Gemini Man zijn de dialogen die zowat het slapste zijn die we in jaren hebben gezien. De kinderlijke manier om het verhaal te vertellen, laat ons eveneens twijfelen aan het kunnen van David Benioff die vele fans ontgoochelde met het laatste seizoen van Game of Thrones, maar met Gemini Man echt zijn vingers verbrand. Tot slot is de combo Will Smith, Mary Elizabeth Winstead & Benedict Wong zowat het meest futloze wat we dit jaar zagen in een actiefilm.

Kortom, we zijn lichtelijk teleurgesteld in de combinatie Ang Lee & Jerry Bruckheimer met Gemini Man. Verzacht de pijn door hem vanaf deze week te zien op Telenet Play More.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter