Franchise: Zillion

Zillion is vanaf 12 maart 2023 beschikbaar op VOD

MoviePulpers & Vlaamse filmliefhebbers, het is eindelijk zo ver: Eén van de strafste Vlaamse films van het afgelopen decennium is nu beschikbaar op VOD. Zillion is met een bezoekersaantal van meer van een half miljoen in Belgische bioscopen en winnaar van 5 Ensors waaronder Beste Montage, Beste Art Direction, Beste Kostuums & een Ensor voor Matteo Simoni zonder twijfel één van de beste verfilmingen voor een Vlaamse film. Haal dit in huis!

Lees verder Zillion is vanaf 12 maart 2023 beschikbaar op VOD


Zillion is bijna in de top 10 grootste Vlaamse films aller tijden

MoviePulpers, niet geheel onverrassend is Zillion na 6 weken bijna doorgestoten naar de top 10 grootste Vlaamse films aller tijden. Volgens onze telling zitten we nu met 500.000 bezoekers en een omzet van 4.12 miljoen euro aan een 12de plaats en moet het van hedendaagse releases enkel Safety First, Marina & FC De Kampioenen voorlaten. Het verslaat daarbij Vlaamse films zoals Rundskop, Broken Circle Breakdown, Frits & Freddy en meer.

Lees verder Zillion is bijna in de top 10 grootste Vlaamse films aller tijden


Zillion verslaat na Black Adam ook Black Panther Wakanda Forever in zijn openingsweek

Ongelofelijk, MoviePulpers, maar Vlaanderen krijgt niet genoeg van Frank Verstraeten, Dennis Black Magic & hun levensverhaal rond de megadiscotheek Zillion. Inmiddels staat de teller op 356.000 bezoekers (zo’n slordige 2.93 miljoen euro omzet) en het wist dus niet enkel Black Adam van zijn troon te stoten. Ook Marvel-film Black Panther Wakanda Forever wist Zillion na 3 weken niet van zijn troon te stoten. Wat een sensatie!

Lees verder Zillion verslaat na Black Adam ook Black Panther Wakanda Forever in zijn openingsweekKa-Ching! Nieuwe Zillion-film brengt nu al meer dan 1 miljoen euro op in zijn eerste week

Party people, jullie hebben massaal gesproken! De nieuwe Zillion-film wist maar liefst 132.000 bezoekers te ontvangen in bioscopen afgelopen week en stoot daarbij het record van filmjaar 2022 door Top Gun Maverick van de tabellen. Het realiseerde daarbij een omzet van 1,09 miljoen euro als je rekent aan de Belgische gemiddelde ticketprijs van 8.23 euro per ticket. Proficiat aan iedereen involved!

Lees verder Ka-Ching! Nieuwe Zillion-film brengt nu al meer dan 1 miljoen euro op in zijn eerste week

Op de première van de nieuwe Zillion-film

Op de première van Zillion met cast & crew

Oktober 1997: Antwerpen davert op haar grondvesten bij de opening van megadiscotheek Zillion in hartje stad. Een kwarteeuw en heel wat media-aandacht later vieren we de grote heropening in Kinepolis Antwerpen voor de spectaculaire première van de film over diens flamboyante eigenaar Frank Verstraeten, onder regie van Robin Pront.

Lees verder Op de première van de nieuwe Zillion-filmVlaamse Zillion filmrecensie door Robin Pront

Vlaamse Zillion recensieZillion **** 1/2

Regie: Robin Pront (d’Ardennen, The Silencing, De Bende van Jan De Lichte)

Met Jonas Vermeulen, Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft, Frank Vercruyssen, Vincent Van Trier, Frank Verstraeten,…

Speeltijd: 138′

Ga kijken als je hield van BelgicaPatser, H4Z4RD & Cool Abdoul.

Lees verder Vlaamse Zillion filmrecensie door Robin Pront