The Servant S2 recensie op Apple TV Plus [eerste indruk]

The Servant S2 recensie op Apple TV+The Servant S2 ***

Bedenker: Tony Basgallop (24: Live Another Day, The Outcast) / Producer: M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Glass/Split/Unbreakable, Signs)

Met Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint, Nell Tiger Free, Boris McGiver, Jerrika Hinton, Tony Revolori, Alison Elliot,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Midsommar, Rosemary’s Baby, The Handmaid’s Tale, The Room & The Village.


Het verhaal: We volgen de gebeurtenissen op van The Servant S1. Het koppel uit Philadelphia probeert de omstandigheden van hun gestorven zoon Jericho te verwerken, terwijl hun nanny nergens te bespeuren is.

The Servant S2 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Goed nieuws voor het bedrijf uit Cupertino volgens Deadline.com, want mensen over de hele wereld vinden deze maand hun weg naar Apple TV Plus dankzij sterke reeksen zoals Defending Jacob & The Morning Show. Het 2de seizoen van The Servant wist ook het gebruik van Apple TV Plus een stevige boost te geven en meer dan het dubbel aantal kijkers te verzilveren sinds het 1ste seizoen. En dat met maar 1 aflevering per week (de reeks startte vorig jaar met meteen 3 afleveringen).

De cast van The Servant recensie op Apple TV Plus

Nu, onze recensie komt wat laat, simpelweg omdat de PR-dienst van Apple Nederland ons geen afleveringen wilden bezorgen van deze fantastische reeks door M. Night Shyamalan, maar ook omdat de 1ste aflevering van The Servant S2 quasi inhoudsloos was. Daar ligt dan ook meteen het pijnpunt van The Servant in zijn geheel: De reeks binget vlot met 30 minuten per aflevering, maar aflevering per aflevering gebeurt er in dit 2de seizoen gewoon te weinig. Bovendien merkt een scherp oog dat de productie van iets mindere kwaliteit is, gezien de achtergrond bij een aantal shots erachter geplakt wordt alsof je een of andere Zoom-conference call bijwoont. Vreselijk. Bovendien sputtert het scenario van Tony Basgallop een beetje, omdat ze duidelijk seizoenen moeten vullen zonder inhoud aan te bieden . Tot slot is het ook duidelijk dat de afwezigheid van M. Night Shyamalan als regisseur in eerste afleveringen van dit vervolg van de horror-reeks op Apple TV Plus vertekent. Met alle respect voor Julia Ducournau.

Kortom, Apple mag dan wel 4 seizoenen van The Servant hebben besteld, de eerste tekens wijzen niet in de goede richting met The Servant S2. Werk aan de winkel, Shyamalan!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter